ZIMSKA SLUŽBA “GRADSKE ČISTOĆE” SPREMNO DOČEKALA PRVI SNEG, EKIPE NA TERENU

Sneg koji je počeo da pada danas u popodnevnim satima ni ovoga puta nije iznenadio ekipe „Gradske čistoće“ Lajkovac, koji je Zimska služba dočekala poptpuno spremno i opremljeno.

Ekipe Zimske službe “Gradske čistoće” su na teren izašle večeras već u 18 časova i otpočele sa čišćenjem puteva prvog prioriteta.  Zimska služba kamionima sa raonikom i posipačem za so čisti puteve prvog prioriteta, kojih u opštini Lajkovac ima 140 kilometara. Paralelno sa čišćenjem, posipa se rizla i industrijska so, kojih na stanju ima u potrebnim količinama.

Na gradskom području posledice padavina nisu toliko vidljive i za sada ne stvaraju veće problem na putevima, dok u pojedinim delovima seoskog područja ima potrebe za ozbiljnijim intervencijama, poput poteza pored reke Toplice u Markovoj crkvi, ili ozbiljnih naslaga snega oko 20 cm kod “Čitačke kolibe” u Vračeviću. 

Za sada vremenski uslovi idu na ruku, a ukoliko bude potrebe za čišćenjem puteva drugog prioriteta, ekipe Zimske službe nastaviće da čiste predviđenom mehanizacijom i traktorima, prvenstveno kamionima sa raonicima i posipačem za so.

Pored ulica koje vode ka ustanovama od vitalnog značaja i puteva prvog i drugog reda, prioritet su putevi za nepokretna i stara lica, trudnice i lica koja idu na dijalizu.

Za sve hitne slučajeve građani opštine Lajkovac se mogu javiti šefu Zimske službe Snežani Toroman na telefon 069/ 884 0001, saopšteno je iz lajkovačkog JP „Gradska čistoća“.

 „Gradska čistoća“ apeluje na odrasle sugrađane da očiste sneg ispred svojih poslovnih prostora i domova!

Zimsko održavanje na području lajkovačke opštine povereno je i ove sezone proverenom lajkovačkom komunalnom preduzeću, koje se već pokazalo potpuno na visini tog zadatka. JP „Gradska čistoća“ Lajkovac će poslove zimskog održavanja izvoditi prema usvojenom Planu Zimske službe. Kao i ranijih godina, lice određeno u ime “Gradske čistpće” za organizovanje i praćenje realizacije Plana zimske službe je Snežana Toroman.

Zimska služba je svakako na usluzi građanima, koji u svakom trenutku mogu pozvati broj 069/ 884 – 0001 i izneti svoj problem.

Related posts

Leave a Comment