PREDNOVOGODIŠNJE AKTIVNOSTI U VRTIĆU

U susret predstojećim novogodišnjim praznicima Predškolska ustanova „Leptirić” Lajkovac otpočela je niz aktivnosti sa ovom tematikom.

Kulturni centar “Hadži Ruvim” organizovao je 18. decembra novogodišnju predstavu za decu pod nazivom „Magični trougao“ koju se mališani predškolske ustanove sa radošću odgledali.

U saradnji sa humanitarnom organizacijom Srpska solidarnost, PU „Leptirić“ sprovela je humanitarnu akciju pod nazivom „Najslađi karavan”. Deca i roditelji iz “Leptirića” donosili su slatkiše za decu sa Kosova i Metohije, pa su predstavnici ove organizacije prilikom posete preuzeli iste, a ustanovi za ovaj humani gest dali zahvalnicu.

Novogodišnje aktivnosti nastaviće se već od ponedeljka 26. decembra od 10 časova, kada će tradicionalno već, decu iz našeg vrtića obradovati lajkovački bajkeri – Deda Mrazovi na motorima i tom prilikom uručiti poklon paketiće na nivou jaslenih i vaspitnih grupa.

U utorak 27. decembra u 11 časova predsednik opštine Lajkovac podeliće poklon paketiće deci socijalno ugroženih i marginalizovanih grupa.

Već sutradan, u sredu 28. decembra u 11:30 časova, po drugi put u PU „Leptirić“ održaće se „Novogodišnje darivanje“, po prvi put održano prošle godine na predlog Tima za samovrednovanje. U Novogodišnjem darivanju učestvuje 65 zaposlenih, a cilj je nastavljanje negovanja i podsticanje još boljih međuljudskih odnosa, dobre radne atmosfere, uzajmog poštovanja i tolerancije, kao i kontinuirano negovanje imidža prave vaspitno obrazovne ustanove.

U “Leptiriću” 29 decembra sa početkom u 9 časova biti odigrana predstava za decu pod nazivom „Novogodišnji bal“. Od tog dana, pa sve do 9. januara 2023. godine, predškolci koji pohađaju pripremno predškolski program u četvoročasovnom trajanju biće na kratkom zimskom raspustu.

„Obzirom da je kraj godine prilika da se napravi retrospektiva rada u istoj, sa pravom mogu reći da smo zadovoljni na prethodnu godinu. Podsećamo da smo od 1. septembra uveli novi program, u skladu sa Strategijom donetom od strane države, Program poznat kao „Godine uzleta“. Urađene su kvalitetne i funkcionalne pripreme u pogledu samog oplemenjivanja prostora, a veoma smo ponosni i na saradnju i učešće roditelja koji su po ovom programu još aktivniji u odnosu na prethodne. Svesni smo važnosti i značaja predškolskog doba za dalji razvoj i napredovanje deteta i činjenice da je prostor veoma često „treći vaspitač“, ali da je najvažnija i najdragocenija pomoć i podrška vaspitača i medicinskih sestara. Da bi smo to obezbedili u toku ove godine realizovano je mnogo obuka, seminara, tribina, savetovanja, konferencija koje je naše vaspitno obrazovno osoblje uspešno savladalo, tako da je veliki resurs naše ustanove stručan i motivisan kadar sa rad sa decom. Verujemo da ćemo veoma uspešno nastaviti rad i u narednoj godini“, rezimirala je direktorka Predškolske ustanove “Leptirić” Mila Mitrović Lončar.

Related posts

Leave a Comment