U LAJKOVCU DVOJE NOVOOBOLELIH OD KORONA VIRUSA, UKUPNO 33 U NOVOM TALASU ILI 62 OD POČETKA PANDEMIJE

 

Prema zvaničnim podacima, na području opštine Lajkovac infekcija COVID-19 potvrđena je laboratorijski kod još dve osobe. Pored toga, jedan pacijent upućen je sa simptomima korona virusa na bolničko lečenje u Beograd, ali u ovom slučaju nema još uvek zvanične potvrde o zarazi. Kako saznajemo, jedno lice obolelo od korona virusa je usled pogoršanja stanja krajem  prošle sedmice otišlo na lečenje u zemunsku bolnicu.

Ukupan broj zaraženih u novom talasu na području lajkovačke opštine sada je 33, a od početka pandemije ukupno 62 osobe obolele su od korona virusa.

U Opštoj bolnici Valjevo, prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, hospitalizovano je pet pacijenata iz Lajkovca. Sva ostala lica su na kučnom lečenju i u izolaciji.

Od početka pandemije, u opštini Lajkovac preminulo je troje.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Lajkovac na dnevnom nivou pomoć potraži u proseku 30 – 40 pacijenata, a ponedeljkom se ustaljeno taj broj kreće i do 60 pacijenata. Ima tu uvek novih pacijenata, ali i onih koji dolaze na kontrolne preglede. Najmanje u danu bilo je po 20 pacijenata.

U Domu zdravlja u Lajkovcu, od 22. juna do subote 25. jula serološki je testirano 150 pacijenata, a od 24. juna bris je rađen kod 87 pacijenata.

Specifičnost za Lajkovac je činjenica, da izvestan broj stanovnika ima prijavu adrese u Lazarevcu ili Beogradu, pa se takva lica i kao oboleli ili umrli od posledica izazvanih korona virusom, zvanično evidentiraju na teritorijama na kojima su i prijavljeni.

Nadležni apeluju, pre svega na strogo poštovanje mera izolacije obolelelih sugrađana, kao i na poštovanje svih mera koji su na snazi u borbi protiv COVID – 19, prvenstveno nošenje maski i poštovanje distance.

Related posts