ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA POBEDILE U REVANŠU, ALI DALJE IDE NEMAČKI KLUB

Odbojkašice Železničara večeras su se, pred svojim navijačima, časno oprostile od učešća u evropskim kupovima. U revanš utakmici šesnaestine finala Kup CEV uspele su da pobede nemačku ekipu Šverin, ali ne i da se plasiraju u osminu finala. Železničar je pobedio sa 3:2, po setovima 25:13, 23:25, 25:22, 26:28 i 15:9, posle 114 minuta igre.

U prvom meču, odigranom u Nemačkoj, Šverin je pobedio Železničar sa 3:0.

Foto: CEV

Malo sreće je nedostajalo da lajkovačke odbojkašice dođu do tzv „zlatnog seta“, odnosno do pobede od 3:1. Očigledno veoma motivisane, fantastično su otvorile utakmicu. Raspoložene Uzelac i Veltman su ređale poene i donele svojoj ekipi veliku prednost od 20:8. Bilo je to nedostižno vođstvo za gostujući tim, a Železničar ubrzo stigao do 12 set lopti, a zatim i do 1:0.

Foto: CEV

Nastavile su izabranice Branka Kovačevića sa sjajnom igrom i uz pomoć domaće publike stigle su i do šest poena razlike. Međutim, uspeo je Šverin da izjednači rezultat i odvede set u neizvesnu završnicu. Igrao se poen za poen, ali pri rezultatu 23:23 nemački tim osvojio je dva uzastopna poena i time izjednačio.

Od sredine trećeg seta vođstvo je bilo na strani Železničara, ali se ušlo u neizvesnu završnicu, u kojoj su odbojkašice domaćeg tima, za razliku od prethodnog seta izašle kao pobednik i povele sa 2:1.

Foto: CEV

Prava rezultatska klackalica viđena je u četvrtom setu. Prednost se smenjivala, a Lajkovčanke su davale sve od sebe da se domognu pobede koja bi im donela odlučujući set. Ponovo uzbudljiva završnica, igralo se na razliku, a ekipa Železničara je propustila tri meč lopte. Sa druge strane, Šverin je iskoristio prvu set loptu. To je ujedno značilo i oproštaj od daljeg takmičenja, ali su devojke želele pobedu tako da su smogle snagu da osvoje peti set.

Najefikasnija u Železničaru bila je sjajna Aleksandra Uzelac sa 28 poena, a pratile su je Ivanović i Veltman sa 15 i Madan Rozales sa 14 poena. Tanja Stanojević je osvojila 8, Antonijević 3.

Železničar definitivno nema sreću prilikom žrebanja za Kup CEV: prošle godine je u prvom kolu igrao protiv vrlo jakog turskog Ezačibašija, koji predvodi Tijana Bošković, a ove protiv odlične nemačke ekipe Palmberg Šverin.

Related posts

Leave a Comment