ŽELEZNIČAR ODIGRAO NEREŠENO U KLUPCIMA

U poslednjoj utakmici 18. kola Kolubarsko-mačvanske zone Železničar je je danas u Klupcima odigrao 1:1 protiv domaćeg Radničkog. Tako je „dizelka“ ostala neporažena posle pet prolećnih kola, sa dve pobede i tri uzastopna remija, od čega dva u gostima. Rezultat u Klupcima povoljan je i za Zadrugar, jer je Radnički direktan konkurent zeleno-belima u borbi za opstanak.

Uslovi za igru bili su veoma teški i nimalo naklonjeni fudbalu, usled obilne kiše i terena  natopljenog vodom, ali su se obe ekipe trudile koliko su mogle. Domaćin je poveo već u 11. minutu golom napadača Stefanovića, a Železničar je blagovremeno izjednačio – Strahinja Sofronić je bio strelac u 34. minutu. Prema ocenama posmatrača, nerešen rezultat je najpravičniji ishod ove utakmice.

Ostali rezultati 18. kola: Vrelo Sport – OFK Osečina 4:0, Borac (Lešnica) – Kačer 4:0, OFK Divci – Mladost (Prnjavor) 1:1, Jedinstvo – Ribnica 0:3, Zadrugar – Radnički (Va) 0:3. Slobodan je bio Cer.

Železničar je trenutno peti sa 26 bodova, dok Zadrugar sa 16 bodova deli poslednje mesto sa Klupcima. Jedinstvo ima bod više, a Cer i Mladost iz Prnjavora po tri više. Do kraja ima osam kola i sasvim dovoljno vremena da se Zadrugar konsoliduje i izvuče iz opasne zone.

U sledećem kolu Železničar dočekuje Kačer, drugoplasirani tim na tabeli, sa dva boda više od Lajkovčana, što znači da bi pobedom prestigao tim iz Belanovice. Zadrugar očekuje gostovanje u Osečini, koja je sedmoplasirana sa 23 boda. Utakmice počinju u 16 časova.

Related posts

Leave a Comment