PČELARSKA IZLOŽBA I PREDAVANJE U SUBOTU 17. DECEMBRA

Drustvo pčelara Lajkovac i ove godine organizuje pčelarsku izlozbu i predavanje. Ovoga puta pčelarska izložba i predavanje biće održani u vanrednom terminu, u subotu 17. decembra.

Izlozba pčelinjih proizvoda je od 8 do 13 časova na platou Gradske kuće.

Od 11 časova, u velikoj sali Gradske kuće biće održano pčelarsko predavanje na temu “Privremeni dvomatični sistem”. Predavač je Slobodan Cvitkovac iz Beograda.

Svim članovima društva u subotu će pre predavanja biti podeljena po jedna sadnica odlične medonosne biljke evodije. Sadnice pčelara koji ne budu prisustvovali biće podeljene novim članovima, koji se tada učlane ili prisutnim članovima, najavljuju organizatori manifestacije.

Inače, opština Lajkovac kontinuirano podržava pčelarstvo. Za subvencionisanje pčelarske opreme je ove godine iz lokalnog budžeta izdvojeno duplo više sredstava nego ranijih godina. Prošle godine opredeljeno je 300.000, a ove godine je više od pola miliona dinara izdvojila lokalna samouprava za podršku pčelarima. Evidentan je na području opštine Lajkovac sve veči broj ljudi koji se bave pčelarstvom, a posebno raduje što među novim pčelarima ima sve više mladih. Kako saznajemo, raspoloživa sredstva još uvek nisu potrošena, pa pčelari do kraja godine mogu podneti zahtev za subvencije.

Organizator manifestacije je Društvo pčelara Lajkovac, a pokrovitelj opština Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment