PORAZ ODBOJKAŠICA ŽELEZNIČARA U NEMAČKOM ŠVERINU

Odbojkašice Železničara iz Lajkovca poražene su u prvoj utakmici šesnaestine finala Kup CEV 2023. u Nemačkoj. Šverin je večeras, u Palmberg areni, pobedio Železničar sa 3:0, po setovima 25:15, 25:21 i 25:21, posle 72 minuta igre. Revanš utakmica će se odigrati u sredu 21. decembra od 19 časova u Hali sportova u Lajkovcu.

Železničar je pružio dobar otpor odličnom nemačkom timu i rezultat ne oslikava pravo stanje viđeno na parketu. Prvi set jeste lako pripao Šverinu, ali su ostala dva bila izjednačena do samog finiša, što ukazuje da bi u revanšu Železničar mogao dosta bolje da se nosi sa protivnikom, pa i da dođe do „zlatnog seta“,

To je u izjavi istakao i pomoćni trener Živković, dodajući da je ekipa bila prilično umorna skoro celodnevnim putovanjem do istočnog dela Nemačke, uključujući i čekanje na aerodromima. Osim toga, tim iz Lajkovca je večeras nastupio bez Kubanke Rozales.

Najefikasnije u timu Železničara bile su Uzelac sa 14 i Ivanović sa 12 poena.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija 3 boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje “zlatni set”, koji se igra odmah po završetku druge utakmice. “Zlatni set” se igra do 15 poena.

Pobednik dvomeča Železničar – Šverin igraće u osmini finala Kupa CEV 2023. protiv pobednika duela Bimal Jedinstvo Brčko (BIH) – Svijetelski Bekeščaba (Mađarska).

Related posts

Leave a Comment