IZVUČENI PAROVI POLUFINALA KUPA SRBIJE

U polufinalu Kupa Srbije za odbojkašice igraće Železničar i Jedinstvo iz Stare Pazove i Partizan Efbet – Ub.

Prve utakmice odigraće se 6. ili 7. decembra, a revanš mečevi 27. ili 28. decembra.

Železničar je izvukao trenutno „najraspoloženiji“ srpski tim, jer Jedinstvo ima maksimalan učinak u domaćem prvenstvu, uz pobede protiv Crvene zvezde, TENT-a i Železničara. To je ujedno jedini poraz lajkovačkog superligaša u novj sezoni, što može biti motiv više da se uzvrati u Kupu. Pritom Železničar ima i prednost domaćeg terena, što uz odgovarajuću podršku publike može mnogo značiti.

Parovi polufinala Kupa Srbije određeni su pre početka utakmice Takovo – Partizan Efbet u okviru 6. kola Banka Poštanska štedionica Superlige 2022/2023. u konkurenciji odbojkaša. Parove su odredili Dejan Kovačević, gradonačelnik Gronjeg Milanovca, Živorad Lazarević, predsednik Železničara iz Lajkovca, Duško Nikolić, sportski direktor Partizan Efbeta i Stefan Vasiljević, predstavnik OSS.

Po propozicijama Kupa Srbije u polufinalu se igraju dve utakmice. U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti finalista, igra se dodatni “zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika polufinala.

Related posts

Leave a Comment