POBEDA ZADRUGARA U KLUPCIMA, ŽELEZNIČAR IZGUBIO OD OSEČINE

Zadrugar je napravio prijatno iznenađenje pobedom u Klupcima od 2:0, Strmovo je juče savladalo Ribnicu sa 3:2 i posle poraza Vrela u Belanovici izjednačilo se sa Ubljanima po broju bodova, ali Železničar nije uspeo da nastavi seriju dobrih rezultata, uprkos dobroj igri – Osečina je u Lajkovcu slavila sa 2:1.

U meču protiv Osečine fudbaleri Železničara imali su veliki posed lopte, ali su gosti iz Osečine svoje šanse pretvorili u golove. Rani pogodak Osečine, već u 7. minutu, prodrmao je sve na stadionu, ali nije omeo fudbalere Železničara da daju sve od sebe ne bi li ostvarili pobedu. Osečina se pokazala kao dobar rival, ali je domaći tim uspeo da izjednači u 69. minutu preko Marka Zemana. Međutim, već u 78. minutu Nedeljković postiže pobedonosni gol za Osečinu, koja se izjednačila sa Železničarom po broju bodova.

Zadrugar je otputovao u Klupce oslabljen, bez četiri igrača, a onda se povredio i odbrambeni igrač Joksić oko 20. minuta. Međutim, to nije sprečilo Lajkovčane da u čvrstoj i pravoj prvenstvenoj utakmici, na veoma lošem terenu, osvoje sva tri boda. U prvom poluvremenu Zadrugar je više kontrolisao igru, ali je Radnički pogodio stativu i imao još jednu polušansu.

U 52. minutu Uroš Jerinić je proigrao Antonića, golman odbranio njegov šut iz blizine, a napadač Zadrugara stigao do odbijene lopte pre štopera domaćih i zatresao mrežu. Koristeći ofanzivu Radničkog zeleno-beli pet minuta kasnije iz kontranapada postižu drugi gol. Pavlović je prebacio loptu na suprotnu stativu, a Jerinić u trku neodbranjivo šutirao. Napadali su domaći do kraja utakmice, ali bez pravih šansi. Interesantno da su Lajkovčani prvi put otkada oba tima igraju u Zoni, a to je skoro 10 godina, prvi put uzeli bod u Klupcima.

U derbiju kola Kačer je ubedljivo pobedio Vrelo Sport, sa 4:1. Odličnoj ekipi Kačera nije smetalo ni to što su u ulozi domaćina igrali u Vrelu, jer je njihov teren suspendovan. Zahvaljujući tome, Strmovo se po broju bodova (26) izjednačilo sa Vrelom na prvom mestu, s tim što Ubljani imaju bolju gol razliku. Železničar je sa 17 bodova na deobi petog i šestog mesta sa Osečinom, dok Zadrugar sa 16 bodova zauzima deveto mesto.

U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva Strmovo gostuje valjevskom Radničkom, a Železničar u Vrelu, dok Zadrugar dočekuje Kačer.

Related posts

Leave a Comment