MEMORIJALNI TURNIR SRETEN BAJIĆ CAR

Nastavkom tradicije, danas je u Jabučju povodom 29. – te godišnjice od smrti osnivača OFK Jabučje i inicijatora izgradnje stadiona održan parastos, godišnji pomen i Memorijalni turnir u fudbalu Sreten Bajić Car.

Memorijalni turnir je održan na stadionu Spotskog centra “Car”, uz prisustvo članova porodice, velikog broja učesnika i gostiju.

Utakmica veterana OFK Jabučje i FK Mali Borak bila je centralni događaj turnira.

Sreten Bajić Car, bio je osnivač i tvorac OFK Jabučje, dao je značajan doprinos u izgradnji stadiona, koji po njemu nosi ime, a klub mu je danas tim povodom posthumno dodelio plaketu.

Osnivač OFK Jabučje Sreten Bajić Car izgubio je svoj život 7. novembra 1993. godine u saobracajnoj nesreci, kada je pošao na prvenstvenu utakmicu FK Divci – OFK Jabučje.

U završnici Memorijalnog turnira u znak sećanja na Sretena Bajića Cara, na svečanosti u Jabučju upriličena je dodela pehara, plaketa, zahvalnica i medalja, a potom i tradicionalno druženje učesnika i gostiju.

Iduće godine navršava se tri decenije od smrti Sretena Bajića Cara, a tradicija održavanja memorijala se nastavlja svake naredne godine, najavljuju organizatori.

Related posts

Leave a Comment