LAJKOVAČKI SREDNJOŠKOLAC ĐURĐE ĐURĐEVIĆ PLASIRAO SE NA REPUBLIČKO TAKMIČENJE U STRELJAŠTVU

Na Okružnom školskom prvenstvu u streljaštvu održanom 18. oktobra u streljani u naselju Zbratimljeni gradovi u Valjevu, Đurđe Đurđević, učenik odeljenja III/1 lajkovačke SŠ “17. septembar”, osvojio je prvo mesto u pojedinačnoj konkurenciji i plasirao se na Republičko takmičenje.

Na prošlogodišnjem takmičenju Đurđe je osvojio drugo mesto i plasirao se na Republičko takmičenje. Međutim, broj učesnika je na ovom takmičenju bio smanjen, s obzirom na situaciju izazvanu pandemijom, i Đurđe je bio sprečen da pokaže svoj talenat na ovom takmičenju višeg ranga.

– Ovom prilikom čestitamo našem učeniku i želimo mu puno uspeha na daljim takmičenjima. Neka ovakvi uspesi budu podsticaj mladima da se više bave sportom i žive u skladu sa izrekom ,,U zdravom telu, zdrav duh“, rekla je direktorka škole Kosana Grčić.

Prvenstvo u streljaštvu (gađanje vazdušnom puškom) učenika Republike Srbije  predstavlja takmičenje koje organizuje Savez za školski sport Srbije u saradnji sa Streljačkim savezom Srbije. Ono se organizuje za osnovne i srednje škole, u kategorijama učenika i učenica, u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

Related posts

Leave a Comment