FUDBALSKI VIKEND LAJKOVAČKIH ZONAŠA: Pobeda Strmova u Divcima, remi Zadrugara, poraz Železničara

Danas je odigrano šesto kolo Kolubarsko-mačvanske zone, u kojem su lajkovački klubovi postigli vrlo različite rezultate.

Ponovo goleada u utakmici Strmova, koje je sa 3:2 pobedilo na vrućem terenu u Divcima! Povelo je Strmovo sa 2:0 golovima Dragiše Savkovića u 2. i 30. minutu, da bi domaći krajem prvog poluvremena, u 43. minutu, smanjili na 2:1 pogotokom Uroša Uroševića, a izjednačili u 50. minutu preko Nemanje Plećića. Međutim, već u 57. minutu mladi fudbaler Strmova Luka Kojić (do 21 godine) postiže pogodak za 3:2, što je ostao i konačan rezultat. Sudija Milutinović je podelio pet žutih kartona domaćim fudbalerima, najviše zbog prigovora i nesportskog ponašanja, ali su tri kartona dobili i igrači Strmova.

Zadrugar i Osečina danas su u Lajkovcu odigrali miroljubivo, bez golova, u bledoj fudbalskoj predstavi bez izrazitih šansi. Sigurno je da je zeleno-belima u špicu nedostajao ubojiti napadač Vlada Jerinić, a pozadi štoper Pavlović, iako to ne opravdava slabo današnje izdanje. Treba istaći da je Zadrugar jedina neporažena ekipa Kolubarsko-mačvanske zone, ali i da je dva puta odigrala nerešeno kao domaćin.

Železničar je poražen u Belanovici od novajlije Kačera sa 2:0. Ovo je treći poraz , uz dva remija i jednu pobedu, što Želju trenutno svrstava u grupu timova pri dnu tabele. Golove za domaćina postigli su Radović u 49. i Galić u 75. minutu. U 90. minutu isključeni su Mandić iz Kačera, koji je  zbog grubog starta dobio drugi žuti karton, i Filipović iz Železničara zbog udaranja protivničkog fudbalera, kako je upisano u zvaničan izveštaj sa utakmice. U sastavu lajkovačkog kluba „požuteli“ su i Stjelja, Marinković i Šalipur.

Zahvaljujući drugoj uzastopnoj pobedi, kao i remijima valjevskog Radničkog u Vladimircima i Vrelo Sporta u Lešnici, Strmovo se sa 11 bodova izjednačilo na vrhu tabele sa ova dva tima. Zadrugar, Mladost i Jedinstvo imaju po 10 bodova. Železničar je u grupi ekipa sa po pet bodova, sa Osečinom i Cerom, a ispod njih je samo Ribnica sa dva boda.

U sedmom kolu Železničar dočekuje Borac, a Strmovo Radnički (Klupci), dok Zadrugar igra derbi u Vrelu.

Related posts

Leave a Comment