ZAPAŽENO UČEŠĆE ĐAKA IZ PEPELJEVCA NA FESTIVALU HUMORA ZA DECU

Učenici Izdvojenog odeljenja u Pepeljevcu lajkovačke OŠ “Mile Dubljević”, ne po prvi put, imali su zapaženo učešće na upravo održanom 34. Međunarodnom festivalu humora za decu u Lazarevcu.

Druga nagrada pripala je učenicima četvrtog razreda Stefanu Jakovljeviću, za mlađi uzrast u kategoriji “Strip” i Vuku Vukašinoviću, takođe mlađi uzrast u kategoriji humoristička poezija.

Treća nagrada pripala je učenici Magdaleni Mitrović, mlađi uzrast u kategoriji “Strip”.

Jana Macura, učenica četvrtog razreda pohvaljena je u kategoriji humoristička poezija, mlađi uzrast.

Mentor nagrađenih i pohvaljenih učenika je učiteljica Gordana Stanojević.

Likovni radovi nagrađenih učenika Magdalene i Stefana su izloženi u Gradskoj biblioteci “Dimitrije Rucović” u Lazarevcu.

Učenica četvrtog razreda Lena Savković je u uvodnom delu svečanog otvaranja Međunarodnog festivala humora za decu u Lazarevcu, u ime Odeljenjskih zajednica  III i IV razreda (mentori učiteljice Gordane Stanojević i Katarina Marković), pročitala pesmu  ,, FESTIVAL ZOVE – VERUJ U SNOVE”, kolektivni rad učenika trećeg i četvrtog razreda.

“Velika je čast i zadovoljstvo našeg izvojenog odeljenja što je deo jedne manifestacije međunarodnog karaktera”, napomenule su posvećene i vredne učiteljice škole u Pepeljevcu.

Nagrada „Zlatno Gašino pero“ posthumno je dodeljena srpskom pesniku, piscu i ilustatoru za decu Predragu Trajkoviću.

Gosti manifestacije bili su dečiji pisac Mira Bulatović i čovek koji je obeležio detinjstvo mnogih generacija, Branko Milićevć- Kockica, kome je ovom prilikom uručena nagrada za ukupno stvaralaštvo.

Učenici škole u Pepeljevcu su redovni i uzuzetno uspešni učesnici svih takmičenja i festivala u širem okruženju.

Related posts

Leave a Comment