KONAČNO IZGRADNJA TROTOARA U SELU LAJKOVCU; SLEDI RADNA JESEN U OPŠTINI LAJKOVAC

Obilazeći sa saradnicima aktuelnu izgradnju trotoara u Selu Lajkovcu, predsednik opštine Andrija Živković danas je najavio radnu jesen u opštini Lajkovac.

Naime, konačno su ugovoreni poslovi planirani za ovu budžetsku godinu, a prvi od njih je dugo čekani završetak izgradnje trotoara ulice Nadežde Petrović, na potezu prema školi u Selu Lajkovcu.

„Prvi deo trotoara urađen je daleke 2006. ili 2007. godine, tako da se preko 15 godina čekalo na završetak drugog dela u dužini od 1.100 metara. Obostrani trotoari su jako bitni, pre svega za bezbednost svih učesnika u saobraćaju u ovom delu Lajkovca, a pogotovo zbog osnovne škole koju ove godine pohađa više prvaka nego prethodne.

U sklopu izgradnje trotara biće urađena i saobraćajna signalizacija u zoni škole. Svi ljudi iz Sela Lajkovca koji gravitiraju Lajkovcu moći će neometano i bezbedno da se kreću.

Trudili smo se da obuhvatimo celo naselje tako da će trotoari proći i kroz romsko naselje iza nas. Izvođač radova je „Šumadija put“, vrednost radova 18 miliona sa PDV-om, a rok za završetak 90 kalendarskih dana.“

Nakon radova u Selu Lajkovcu sledi poboljšanje i ostale infrastrukture na teritoriji opštine, najavio je predsednik Živković:

„U toku iduće nedelje očekuje nas početak izgradnje parkinga kod silosa u centru Lajkovca, kao i parterno uređenje konaka Brene Mihajlović i Radića konaka. Posle toga ide izgradnja dečjeg igrališta u Bogovađi, očekujem da u oktobru krene parterno utređenje centra Jabučja. U sklopu toga uveliko se odvijaju i radovi na igradnji kanalizacione mreže u okviru projekta „Čista Srbija“, a na završenim deonicama putevi se vraćaju u prvobitno stanje. Tu pre svega mislim na Mesnu zajednicu Rubribreza, a potom će to uslediti i za mesne zajednice Jabučje i Bogovađa. Pri kraju je izgradnja Seoske kuće u Pepeljevcu, tako da su sve to radovi koji su obeležili drugi deo godine i siguran sam da će građani opštine Lajkovac biti zadovoljni. Nadam se da ćemo imati novca,  a to zavisi od aktuelne situacije u svetu i cene struje i drugih energenata, da uradimo sve ono što smo zamislili u narednoj godini.“

Predsednik Živković je podsetio da će od sledeće nedelje svi koji parkiraju vozila kod silosa morati da ih izmeste kako b izvođač mogao da započne radove, o čemu će građani blagovremeno biti obavešteni, a biće uključena i Policijska stanica Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment