OVOGODIŠNJA GENERACIJA LAJKOVAČKIH PRVAKA JE NATPROSEČNA; POKLON PREDSTAVA I PODELA BESPLATNOG ŠKOLSKOG PRIBORA ZA 108 PRVAKA

Prva nedelja meseca septembra svakako je u znaku početka nove školske godine, a posebne pažnja posvećena je polasku u školu nove generacije đaka. Kako saznajemo, ovogodišnja generacija prvaka je sjajna, posebno dobro, gotovo izuzetno pripremljena za polazak u školu, sa velikim brojem natprosečno inteligentne dece.

Nakon prigodne svečanosti prijema prvaka prvog dana nove školske godine i podele besplatnih udžbenika, koje je za svih 108 prvaka sa područja opštine Lajkovac obezbedila lokalna samouprava, prvake su sačekali i nova prijatna iznenađenja i pokloni.   

Septembarski program Kulturnog centra “Hadži Ruvim” otpočeo je tradicionalnom poklon dečijom pozorišnom predstavom za lajkovačke prvake.

Za razliku od prethodnih godina, kada su prvaci organizovano oslazili na predstavu u salu Kulturnog centra, predstava „Carstvo i drugarstvo“ za đake prvake izvedena je u amfiteatru Osnovne škole „Mile Dubljević“.

Pre početka predstave, povodom početka nove školske godine, u amfiteatru realizovana je i već ustaljena podela školskog pribora, koji pored besplatnih udžbenika prvacima tradicionalno obezbeđuje lokalna samouprava.

Kulturni Centar je dakle za prvake obezbedio pozorišnu predstavu, a lokalna samouprava poklon pakete školskog pribora, koje je prvacima u ime lokalne samouprave uručila resorno zadužena članica Opštinskog veća opštine Lajkovac Dajana Nenadović.

Direktorka Oš Mile Dubljević  Biljana Žujović kaže, da je lepo što škola ima adekvatan prostor za ovakva dešavanja, da postojanje amfiteatra znatno olakšava organizaciju ovakvih događaja i da je ovo lepa prilika da se prvaci okupe, upoznaju i zbliže. Ističe i da je polazak deteta u školu jedan izuzetno važan i lep momenat, koji svakako predstavlja i veliki izdatak za porodicu, pa su besplatni udžbenici i školski pribor koje već tradicionalno obezbeđuje lokalna samouprava, značajno olakšanje za porodice prvaka, a i svojevrstan znak pažnje i pokazatelj organizovane brige o deci.

Posebno je lepo, što je pozorišna predstava okupila na jednom mestu decu iz matične škole i izdvojenih odeljenja, koja nisu često u prilici da pogledaju predstavu, napomenula je direktorka škole i dodala da su se prvaci ovim činom definitivno uverili da je u školi lepo.

Svaki prvačić je poseban i svaka generacija prvaka je na svoj način posebna, a po svemu sudeći, ova generacija prvaka je vanserijska, naglasila je direktorka škole Biljana Žujović:

“Iz godine u godinu, deca su sve spremnija za polazak u školu. Psiloško pedagoška služba škole je prilikom testiranja učenika za polazak u školu utvrdila, da je ova generacija prvaka, dece rođene 2015. godine, izuzetno pripremljena za polazak u školu. Deca su pokazala sjajne rezultate na testiranju. Ilustracije radi, škola u Ćelijama ima 4 prvaka i sva četiri prvaka imaju natprosečan IQ!”  

·

Related posts

Leave a Comment