SA PLANINARIMA ĆIRE U DANU PEŠAČENJA KORAK BLIŽE ZDRAVLJU!

PSD Ćira Lajkovac u subotu 10. septembra organizuje šetnju u Ćelijama. Polazak učesnika je u 10 časova sa igrališta u Ćelijama. Dužina staze je 8km, a staza nije zahtevna i prilagođena je svim uzrastima. Subotnja šetnja u Ćelijama u organizaciji planinara Ćire podrška je manifestaciji ‚‚Dan pešačenja”  Planinarskog Saveza Srbije.

Naime, Planinarski Savez Srbije 10. septembra, kao i dugi niz godina do sada, organizuje najveću ovogodišnju planinarsku akciju Dan pešačenja pod sloganom KORAK  BLIŽE ZDRAVLJU!

Dan pešačenja predstavlja poziv javnosti u Srbiji da se toga dana pokrene i napravi korak bliže zdravlju. Planinari iz cele Srbije animiraće stare i mlade, porodice, tinejdžere, penzionere, zaposlene, školarce i studente da se toga dana priključe akciji i prepešače 100 metara ili više kilometara. Toga dana će se pešačiti po označenim stazama u gradovima, parkovima, prirodi u okruženju, planinama Srbije…

„Pešačićemo omiljenim šetalištem, parkom, izletištem, čarobnom prirodom uz mnogo laganih koraka, praćenih osmehom. Želimo da se pešačenje pretvori u stvarno dobru naviku.Toga dana napravićemo korak bliže zdravlju!“, najavljuju organizatori akcije, koja će biti realizovana istovremeno širom Srbije.

Podršku ovogodišnjem Danu pešačenja pružili su: Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Related posts

Leave a Comment