TRI UBEDLJIVE POBEDE JUNIORKI NA EVROPSKOM PRVENSTVU, UZELAC NAJBOLJI POENTER

Ženska juniorska reprezentacija Srbije u odbojci (igračice do 19 godina), za koju nastupaju sjajne Aleksandra Uzelac i Stefana Pakić, prikazuje odlične igre na Evropskom prvenstvu u Skoplju. Naše odbojkašice već imaju tri pobede u grupi, do kojih su došle maksimalnim rezuiltatom od 3:0.

Foto: Saša Pakić

Prvo su pobedile Švajcarsku za samo sat vremena, rezultat po setovima bio je 25:20, 25:11 i 25:9. Zatim su, sa nešto više napora, pogotovo u drugom setu, savladale Rumuniju – 25:18, 29:27 i 25:12, a ni najjačem dosadašnjem protivniku Turskoj nisu prepustile set: 25:23, 25:17 i 25:21.

Foto: Saša Pakić

Juniorke Srbije danas su slobodne, a takmičenja u grupi završavaju utakmicom protiv Hrvatske u četvrtak i derbijem protiv Holandije u petak. Uz našu, jedine dve neporažene ekipe do sada su Holandija i Italija, s tim što su prepustile po set. U A grupi igraju Severna Makedonija, Poljska, Italija, Slovenija, Grčka i Finska. Polufinalne utakmice u su u subotu, a mečevi za treće i prvo mesto u nedelju.

Najbolji poenter u našem timu posle tri meča je Aleksandra Uzelac iz lajkovačkog Železničara, sa prosekom od 12 poena po utakmici, a najviše je osvojila protiv Turske – 16. Odličan učinak ima i na prijemu, zajedno sa Pakić, Vajagić i i Tomić.

Sastav Srbije: tehničari – Mandović (TENT), Baić (Spartak); korektori –Zelenović (Jedinstvo), Zubić (Partizan) i Ivković (Sterija BG); libera -Pakić (TENT) i Župić (Novi Pazar); blokeri – Kurtagić (TENT), Šućurović (Omladinac, Noi Banovci) i Kirov (Beograd); primači – Uzelac (Železničar), Tomić (Partizan), Vajagić (Omladinac) i Popović (TENT).

Related posts

Leave a Comment