NOVINE U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI ZA LAJKOVAČKE OSNOVCE

Novu školsku godinu lajkovačka OŠ “Mile Dubljević” dočekuje spremno i sa određenim novinama u pojedinim odeljenjima, naglasila je direktorka OŠ “Mile Dubljević” Biljana Žujović, pojasnivši o kojim novinama je reč, a novina ima i u matičnoj školi u Lajkovcu i u izdvojenim odeljenjima:

“Nažalost, zbog malog broja učenika zatvorili smo jedno odeljenje u IO Markova Crkva, ali sa druge strane zbog povećanog broja učenika posle skoro deset godina otvorili smo još jedno odeljenje u IO Donji Lajkovac i po prvi put još jedno odeljenje u IO Selo Lajkovac, tako da ovu školsku godinu počinjemo sa jednim odeljenjem više nego što smo imali u školskoj 2021/2022 godini.

Što se tiče produženog boravka, i ove godine ćemo imati dve grupe, tačnije počinjemo sa dve grupe, a zbog velike zainteresovanosti i teške selekcije ko će da pohađa a ko ne nadam se da ćemo uskoro, već u septembru imati i treću grupu.

U toku leta završili smo krečenje u matičnoj školi, rušenje poljskog toaleta u IO Vračević, zamenili stolariju na učionici u Donjem Lajkovcu i privodimo kraju spuštanje plafona i krečenje u Donjem Lajkovcu. Završena je i javna nabavka za parno grejanje u pomenutom IO. Do početka grejne sezone bićemo spremni.

I ove školske godine lokalna samouprava će prvacima podeliti besplatne udžbenike, a tradicionalno i školski pribor.

Moram da napomenem da smo nedavno od Ministarstvoa prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dobili 37 računara, što će doprineti kvalitetu nastave.

Škola je i ove godine u projektu “Premošćavanje digitalnog jaza za najugroženiju decu”, zatim u projektu Eko- škola , “Obogaćen jednosmenski rad”, a uključili smo se i u projekat “Učimo zajedno” koji će nam pomoći da razvijemo inkluzivnost ustanove i svoj deci omogućimo jednake uslove za učenje .

Nastava u matičnoj školi odvijaće se u dve smene. 1. septembra prva smena neparni, a druga smena parni razredi. Produženi boravak će takođe biti u dve smene, a i nastava u IO Selo Lajkovac. U ostalim IO nastava će se odvijati u jednoj smeni. Sve potrebne informacije učenici i roditelji će dobiti od razrednih starešina. Što se tiče epidemioloških mera, postupaćemo u skladu sa uputstvom nadležnih institucija.

Svim učenicima želim srećan i uspešan početak nove školske godine!”

Related posts

Leave a Comment