KOLUBARSKI KOTLIĆ, DANI VODENICA NA KOLUBARI I TOPLICI

“Kolubarski kotlić 2022.” i “Dani vodenica na Kolubari i Toplici (ISTOK – ZAPAD LAJKOVAČKOM PRUGOM)”, deo su programa manifestacije “Dani Lajkovca”.

U nedelju 24. jula kod Lovačke brvnare kraj reke Kolubare biće održana 12. manifestacija ʺKolubarski kotlićʺ, tradicionalna revija kulinarstva i takmičenje u kulinarstvu u organizaciji Lovačkog udruženja ʺDragan Radovićʺ iz Lajkovca, a pod pokroviteljstvom Turističke organizacije opštine Lajkovac.

Kolubarski kotlić spada u red masovnih manifestacija, koja okuplja par desetina takmičarskih ekipa i u proseku oko 100 učesnika, kao i veliki broj posetilaca. Za kapitene ekipa obezbeđene su majice, dok pobednicima takmičenja sleduju pehari. Pored degustacije specijaliteta, posetioce očekuje i prateći muzički program.

Zainteresovani kandidati za takmičenje mogu se prijaviti kod predsednika lovačke sekcije Milana Radovića Malajca, na kontakt tel: 063/ 87 62 651.

Prijava ekipa je od 8 do 9 časova. U 9 časova je početak takmičenja u kulinarstvu, u 13 završetak kuvanja, dok je proglašenje pobednika u 14 časova. Kako navode iz lovačkog udruženja svako od takmičara ima slobodno pravo izbora koje će jelo spremati.

Manifestaciju “Kolubarski kotlić 2022” upotpuniće i bogat multimedijalni program “Dani vodenica na Kolubari i Toplici (ISTOK – ZAPAD LAJKOVAČKOM PRUGOM)”, koji će u periodu od 24. do 26. jula  okupiti veliki broj umetnika iz zemlje i regiona.

“Ono što nam Istok predstavlja svakako je pravoslavlje, pa su planirani duhovni razgovori, predstavljanje knjige Zorice Kovačev i duhovno veče u cilju unapređenja verskog turizma i sakralne kulture.

Sa Zapada nam dolazi Slavica Masnikosa, romansijer, pesnik, pisac član Udruženja Sedica iz Frankfurta.

Očekuje se dolazak Joška Šošgarića, vajara iz Holandije, poreklom iz Trogira i pesnikinje iz Nikšića Tatjane Vujović Kostić.

Posebno rado viđen gost u Lajkovcu je svakako Petar Gojković, profesor, klarinetista i predsednik Odbora za kulturu Saveza Srba Francuske.

Manifestaciji će prisustvovati Radovan Subin iz Kikinde, vitez kuvarstva, sudija i šampion države, potom Vinarija Dragić iz Sombora…

O vodenicama će govoriti Milutin Ranković”, najavljuju iz Turističke organizacije opštine Lajkovac.

U nedelju, na reci Kolubari, posetioce manifestacije očigledno očekuje bogat i sadržajan program.  

Related posts

Leave a Comment