ODRŽANA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Današnja sednica Opštinskog veća opštine Lajkovac, 38. po redu, bila je u znaku izmena i dopuna nekoliko opštinskih odluka vezanih za urbanizam, komunalne delatnosti i infrastrukturu, zatim verifikacije odluka sa telefonskih sednica, kao i priprema za gradsku slavu.

U izjavi za medije po završetku sednice od 15 tačaka dnevnog reda zamenik predsednika opštine Obrad Milutinović je, pre svega, izdvojio Druge izmene Odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije za naseljeno mesto Lajkovac.

„U pitanju je prošireni obuhvat, lokacija 5, nekadašnji sportsko-rekreativni kompleks biće preimenovan u prostor za stanovanje, kao i lokacija 6 – ulica Petra Bojovića i buduća obilaznica na državnom putu IB reda 27 – radi se prenamena poljoprivrednog u građevinsko zemljište.

S obzirom na to da je opština Lajkovac istupila iz Zajedničkog pravobranilaštva, na dnevnom redu je bila tačka vezana za izmenu Statuta opštine Lajkovac, u delu koji se odnosi na pravobranilaštvo, gde se u članu 85 navodi da te poslove obavlja Zajedničko pravobranilaštvo opština Lajkovac i Ljig sa sedištem u Lajkovcu. Po ovom pitanju bila je organizovana i Javna rasprava 12. jula, a zainteresovanih nije bilo.

Odluka o drugim izmenama i dopunama Odluke o javnim i nekategorisanim putevima na teritoriji opštione Lajkovac donosi promene u članovima 48. i 54, koji se odnose na održavanje granica parcela, tzv. obala. Uvedene su kazne od 10.000 za fizička i 50.000 dinara za pravna lica za neodržavanje obala.“

Na današnjoj sednici verifikovano je i Rešenje o obrazovanju Organizacionog odbora za manifestaciju „Dani Lajkovca“ i obeležavanje gradske slave Ognjene Marije, koji čine: Milutin Ranković, Biljana Bogdanović, dr Jovanka Gomilanović, Tomislav Cvetinović i Mira Tabić.

Do naredne sednice Skupštine opštine, planirane za sledeću nedelju, biće bar još jedna sednica veća. Jedan od razloga je kompletiranje dokumentacije za registraciju Zajedničkog pravobranilaštva opština Lajkovac i Ljig, što se očekuje do petka, rekao je Milutinović.

Related posts

Leave a Comment