NAGLI PORAST BROJA NOVOZARAŽENIH KORONA VIRUSOM

Nakon dužeg perioda potpune epidemiološke stabilnosti, tokom prethodne dve sedmice je na dnevnom nivou periodično evidentirano po jedno do dvoje novoobolelih od korona virusa na području opštine Lajkovac, a poslednjih par dana situacija postaje alarmantnija.

Prema jučerašnjem zvaničnom izveštaju Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u prethodna 24 sata je na području Lajkovca registrovano petoro novozaraženih korona virusom.  

U ovom momentu je na području Lajkovca 19 aktivnih slučajeva zaraženih korona virusom.

Na području opštine Lajkovac je u ovoj godini od korona virusa obolela 1351 osoba.

Od početka godine je u vezi sa kovidom na području Lajkovca preminulo 13 osoba.  

Povećanje broja obolelih od korona virusa primetno je na području čitavog Kolubarskog okruga.  

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 14. jula, u poslednja 24 časa registrovano je 39  novopozitivnih u Kolubarskom okrugu.

U Opštoj bolnici Valjevo, prema poslednjem preseku stanja, na lečenju nema kovid pacijenta, a bilo je tokom ovog meseca hospitalizovanih pacijenata sa kliničkom slikom Kovid 19 infekcije.

Zbog povećanja broja pregleda i pozitivnih pacijenata, u većini zdravstvenih ustanova u okrugu  produženo je vreme za testiranje i rendgen snimanje u Kovid ambulantama.

Na dnevnom nivou se poslednjih dana u okrugu na korona virus testira do 200 osoba.

Očigledno, neophodan je dodatni oprez i nošenje maski svugde gde je to propisano (u zdravstvenim ustanovama, apotekama, ustanovama za smeštaj starih lica…), kao i u svim rizičnim situacijama.

Nadležni podsećaju: ukoliko imate simptome zaražavanja uradite test i izolujte se, dok ne dobijete nalaz.

Poslednji Dnevni izveštaj Kovid 19:

Related posts

Leave a Comment