RIBOLOVAČKI KOTLIĆ U SUBOTU 9. JULA

Tradicionalno i ove godine, u subotu 9. jula na reci Kolubari kod Jolića vodenice, lajkovačka Opštinska organizacija sportskih ribolovaca Šaran organizuje povodom Dana udruženja ʺRibolovački kotlićʺ, tradicionalno takmičenje u pecanju na plovak i kuvanju riblje čorbe, a sve to uz podršku i učešće Turističke organizacije opštine Lajkovac.

Programom je planirano da se održi takmičenje u pecanju na plovak za seniore i juniore, kao i takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Pioniri se mogu takmičiti uz prisustvo roditelja ili punoletnog ribolovca. Učesnici takmičenja u pecanju mogu biti samo članovi Opštinske organizacije Šaran, dok za takmičenje u kuvanju riblje čorbe mogu da se prijave i oni koji nisu članovi ribolovačkog društva.

Kako iz Opštinske organizacije sportskih ribolovaca Šaran navode, broj mesta za takmičare u pecanju je ograničen, stoga se pozivaju svi zainteresovani učesnici da se prijave najkasnije do 8. jula u 20 časova. Ono što je značajno istaći je da takmičenje u pecanju na plovak za seniore počinje u 8 časova, dok za juniore počinje u 9 časova, a nadmetanje u kuvanju riblje čorbe počinje u 10 časova. Sve učesnike očekuju prikladne nagrade.

Turistička organizacija opštine Lajkovac će svim učesnicima manifestacije dodeliti majice, najavila je direktorka Mira Tabić i ističući višestruki značaj ove manifestacije pozvala je građane da provedu dan na reci i pridruže se zanimljivim sadržajima ove već tradicionalne lajkovačke manifestacije:

“Zato pozivamo sve građane da se pridruže ovoj manifestaciji, koja pored takmičarskog duha u pecanju neguje i gastronosmku ponudu našeg kraja. Ova lepa masovna manifestacija lajkovačkih ribolovaca prerasla je u tradiciju i okuplja sve više učesnika i posetilaca ne samo iz Lajkovca već i šireg okruženja. Ovo je svakako jedna lepa prilika da se uz bogat program provede dan na reci Kolubari.”

Related posts

Leave a Comment