DOPRINOS TURISTIČKE ORGANIZACIJE OPŠTINE LAJKOVAC AKCIJI „KLINCI ĆIRINCI“

Velikom Republičkom planinarskom akcijom “KLINCI ĆIRINCI”, koja će u subotu 11. juna biti realizovana, mladost se na velika vrata vraća u Bogovađu, tamo gde su se mladi decenijama tradicionalno okupljali i organizovano provodili vreme u prirodi, uz brižljivo osmišljene sadržaje.

Zahvaljujući planinarima lajkovačkog PSD „Ćira“, akcija će okupiti mlade iz cele Srbije, koji će, u nekoj ovakvoj ili sličnoj režiji, sasvim izvesno ponovo doći u Bogovađu, inspirisani lepotama i znamenitostima ovog kraja Srbije.

Programom akcije je planirano , da deca i mladi kroz obrazovni deo programa nauče nešto o Lajkovcu, manastiru Sv.Georgija u Bogovađi, učesnicima će biti prezentovana istorija manastira i njegov značaj kroz istoriju, arheološkom nalazištu Anine i ukupnom potencijalu ovog kraja.

Turistička organizacija opštine Lajkovac će tog dana u Bogovađi imati svoj štand, na kome će uz obilje specijalnih efekata i projekcije na maksimalno vidljivom video bimu predstaviti učesnicima i posetiocima akcije turističku ponudu opštine Lajkovac. U tu svrhu je pripremljen i obiman i sadržajan reklamno – propagandni material, kao o brošure, sve u cilju prezentovanja lokalne turističke ponude. 

“Cilj je, da svi ponesu lepe utiske i jednoga dana ponovo se vrate u naše krajeve”, podsećaju iz Turističke organizacije opštine Lajkovac.  

Organizator akcije je Planinarsko smučarsko društvo „Ćira“, pod pokroviteljstvom Komisija za rad sa mladima Planinarskog saveza Srbije, uz pomoć Turističke organizacije opštine Lajkovac, Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ Lajkovac, Gradske biblioteke i opštine Lajkovac.

“Republička planinarska akcija za mlade u subotu 11. juna u Bogovađi je svakako lepa prilika za predstavljanje turističke ponude ovog kraja i mi ćemo se potruditi da to što kvalitetnije učinimo!, kaže direktorka Turističke organizacije opštine Lajkovac Mira Tabić.

Related posts

Leave a Comment