VALERIJA SAVIĆEVIĆ SE SA MLAĐIM SENIORKAMA PLASIRALA NA EVROPSKO PRVENSTVO

Odbojkašica lajkovačkog Železničara Valerija Savićević ovih dana ostvarila je veliki uspeh kao članica mlađe seniorske reprezentacije Srbije plasmanom na prvo Evropsko prvenstvo za devojke do 21 godine (rođene 2002. i mlađe).

Doskorašnja odbojkašica Železničara Jovana Mirosavljević, koja je odigrala sjajnu sezonu za lajkovački tim, igraće za seniorsku reprezentaciju u Ligi nacija.

Mlađe seniorke Srbije zauzele su prvo mesto na turniru A grupe koje je organizovano u Hali sportova Ub. Savladale su Dansku i Letoniju sa ubedljivih 3:0 i kao jedina reprezentacija sa obe pobede zauzele prvo mesto.

Foto: Odbojkaški savez Srbije

Premijerno prvenstvo Evrope za odbojkašice do 21 godine odigraće se u Andriji i Čerinjoli u Italiji od 12. do 17. jula.

Plasman na EP iz kvalifikacija izborili su pobednici četiri grupe, pored Srbije i Poljska, Austrija i Turska, kao i tri najbolje drugoplasirane selekcije: Danska, Ukrajina i Izrael.

Što se tiče promena u OK Železničar, potvrđeno je za sada da je Jovana Mirosavljević prešla u rumunsko Trgovište, u kojem će igrati zajedno sa Anom Bjelicom, Rada Perović u ŽOK Ub, a veteranka na mestu libera Marina Vujović u beogradski Partizan.

Uprava Železničara ne sedi skrštenih ruku i uskoro se očekuju informacije o pojačanjima za narednu sezonu.

Related posts

Leave a Comment