OBELEŽEN DAN LAJKOVAČKE OSNOVNE ŠKOLE

Sedmica za nama protekla je u znaku obeležavanja Dana škole lajkovačke OŠ “Mile Dubljević”. Nakon dve godine, zbog pandemije korona virusa, Dan škole je ponovo obeležen u punom sjaju. U amfiteatru škole učenici su izveli sadržajnu i brižljivo pripremanu priredbu, kojom su pokazali svoje talente i umeća kojima su pod mentorstvom svojih posvećenih nastavnika ovladali. . Nakon priredbe, po tradiciji, nagrađeni su najuspešniji učenici i njihovi mentori, koji su ostvarili najbolje rezultate  na takmičenjima u ovoj školskoj godini.

Svečanosti povodom Dana škole prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, predstavnici drugih škola, penzionisani nastavnici i direktori škole, kao i drugi brojni gosti.

Direktorka škole Biljana Žujović je obraćajući se prisutnima, u svom pozdravnom govoru najpre izrazila zadovoljstvo zbog ponovnog druženja sa bivšim, penzionisanim kolegama i naglasila: “Danas slavimo više od šest decenija rada naše škole, decenija zasnovanih na plemenitoj misiji vaspitanja i obrazovanja, uvek se vodeći mišlju da je znanje blago koje nam niko ne može ukrasti.“

Nakon pozdravnog govora direktorke, učenici viših rareda, članovi brojnih školskih sekcija, su kroz program priredbe pokazali u čemu su uspešni i time su prisutne upoznali sa delićem onog što su radili u toku školske godine.

Nastavnica engleskog jezika Jelena Gavrilović pripremila je sa članovima svoje sekcije scene iz mjuzikla „Moje pesme-moji snoviˮ. Literarna sekcija „Razigrano pero“ opet je bila među najboljima u Srbiji, pa su prisutni imali priliku da čuju pesme najuspešnijih ćlanova višestruko nagrađivane sekcije. Predstavile su se i učenice, koje su školu predstavljale na Okružnoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“, članovi dramske sekcije „Vesela družina“…

Tradicionalno, na Dan škole, nagrađeni su najuspešniji učenici  i njihovi nastavnici, za uspešnu pripremu učenika za takmičenje.

OŠ „Mile Dubljević“ bila je i u ovoj školskoj godini organizator većine Opštinskih takmičenja kroz koja je prošao veliki broj učenika dve osnovne škole sa teritorije opštine, iz Lajkovca i Jabučja. Učenici Osnovne škole „Mile Dubljević“ ostvarili su i veliki broj plasmana na okružna takmičenja, na kojima su postigli vrlo zapažene rezultate.

Svi učenici koji su na opštinskom nivou osvojili jedno od prva tri mesta su pohvaljeni i nagrađeni diplomom, koje su im uručili njihovi predmetni nastavnici, a svi učenici koji su na daljim nivoima osvojili jedno od prva tri mesta i plasman na Republičko takmičenje, nagrađeni su knjigom:

SRPSKI JEZIK:

Anđela Brdarić, 6/3, 2. mesto;

Nikola Simić, 7/4, 2. mesto

KNJIŽEVNA OLIMPIJADA:

Anđelija Janković, 8/1, 3. mesto

MATEMATIKA:

Mihajlo Jovanović, 5/4, 2. mesto

RECITATORI:

Lenka Jovanović, 5/4, 3. mesto

BIOLOGIJA:

Anđela Brdarić, 6/3, 2. mesto

Ana Marković, 5/4, 3. mesto

Natalija Kostić, 6/5, 3. mesto

Mihajlo Jovanović, 5/4, 3. Mesto

Nagrađeni su i članovi literarne sekcije, kao učenici koji su u ovoj školskoj godini na literarnim konkursima najviše nagrađivani:

Marija Jeremić, 8/2;

Luka Radovanović, 8/2;

Andrej Vukašinović, 5/3;

Anita Prodanić, 7/2;

Martin Mikić, 7/2.

Literarnu sekciju „Razigrano pero“ je nagrađena za osvojeno 1. mesto na Republičkom takmičenju literarnih sekcija i družina osnovnih i srednjih škola Srbije, koje zajednički organizuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Društvo za srpski jezik i književnost Srbije i Zadužbina Desanke Maksimović. Nagrađrni su i mentori  „Razigranog pera“, nastavnice Lidija Marić Jovanović i Sonja Milovanović.

Nagrađena je likovna sekcija i nastavnik Miloje Mitrović.

Ekipa u malom fudbalu osvojila je 2. mesto. Učenici su bili uspešni i u atletici, osvojili su jedno 1. mesto, dva druga mesta i jedno 3. mesto.

Nagrađene su odeljenske zajednice prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda IO Pepeljevac.

Pohvaljeni su nastavnici za uspešnu pripremu učenika za takmičenje: Sonja Radojičić, Aca Đukić, Marko Ivković, Života Đorđević, Dušica Milosavljević, Sonja Milovanović, Lidija Marić Jovanović, Zorana Marković, Gordana Stanojević, Iva Jeremić, Jelena Radovojević, Aleksandra Jagodić, Katarina Marković, Miloje Mitrović i Stanica Milošević.

Related posts

Leave a Comment