USPEH MARIJE JEREMIĆ NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU

Marija Jeremić, učenica 8/2 razreda OŠ „Mile Dubljević“ Lajkovac sa pesmom „Uberi mi zvezdu“, pod mentorstvom nastavnice Sonje Milovanović, ušla je u 15 najboljih,  osvojila 1. nagradu i ponovila uspeh koji je ostvarila 2020. godine na međunarodnom festivalu “Deca među narcisima”.

Kulturni centar Čajetina, pod pokroviteljstvom opštine Čajetina, organizovao je 30. jubilarni dečji festival „Deca među narcisima, koji se održao u Čajetini i na Zlatiboru 21. maja.

I ove godine Festival je bio međunarodni, sa ciljem promocije najboljih dečjih literarnih ostvarenja i zbližavanja dece iz raznih krajeva zemlje i inostranstva. Na konkursu je učestvovlao 600 učesnika i pristiglo 600 literarnih radova, od kojih je u kategoriji  poezije i proze odabrano 15 najboljih radova učenika od 1. do 8. razreda.

Pesnikinja Violeta Jović, koja je ovogodišnja kuma festivala, odabrala  je najbolje radove pristigle na konkurs. Novina ove godine je da su sve nagrade – ravnopravne, da su svih 15 nagrađenih osvojili 1. nagradu!

Related posts

Leave a Comment