MARIJA JEREMIĆ I ANDREJ VUKAŠINOVIĆ FINALISTI MEĐUNARODNOG FESTIVALA DEČIJE POEZIJE

Lajkovački osnovci, učenica osmog razreda Marija Jeremić i učenik petog razreda Andrej Vukašinović, u konkurenciji 4500 učesnika ušli su u 70 finalista na 16. Međunarodnom festivalu dečije poezije u Banjaluci “Dečje carstvo 2022.”

U finalu, među 70 najboljih, ovo dvoje talentovanih malih pesnika, višestruko nagrađivanih članova Literarne sekcije “Razigrano pero” lajkovačke OŠ “Mile Dubljević”, jedne od najboljih u Srbiji,  boriće se za titulu apsolutnog pobednika festivala Mali princ ili Mala princeza dečijeg stvaralaštva.

Mali pesnici i njihovi mentori Sonja Milovanović i Lidija Jovanović Marić reprezentovaće svoju školu  poslednjeg vikenda aprila na finalu festivala u Banjaluci, na kome će biti dodeljene glavne i brojne druge nagrade.

Na ovom prestižnom festivalu, mala maturantkinja Marija Jeremić iz Lajkovca, čiji je mentor nastavnica Sonja Milovanović,  je je pre tri godine osvojila drugo mesto.

Na konkurs festivala pristiglo je preko osam hiljada radova 450 malih pesnika, osnovaca iz svih bivših jugoslovenskih republika.

Međunarodna manifestacija „Dječije carstvo”, koja se od 2007. godine organizuje u Banjaluci, promoviše i razvija kulturno stvaralaštvo dece i mladih osnovnoškolskog uzrasta.

Manifestacija se sastoji iz nekoliko segmenata, a kruna festivala je dodela nagrade „Princ Dečijeg carstva“ istaknutom pesniku za decu i dodela nagrade „Mali princ Dečijeg carstva“ najboljem mladom pesniku Međunarodnog festivala dečije poezije.

Related posts

Leave a Comment