ZBOG KRAĐE DELOVA KONTAKTNE MREŽE, ŽELEZNIČKI SAOBRAĆAJ NA RELACIJI BEOGRAD – VALJEVO ODVIJA SE USPORENO

Na barskoj pruzi zbog delova kontaktne mreže lagane vožnje i kašnjenja putničkih vozova, saopšteno je iz Akcionarskog društva za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom „Infrastruktura železnice Srbije“, Beograd.

Zbog krađe delova kontaktne mreže iznad železničke pruge na deonici Beograd – Valjevo, „Infrastruktura železnice Srbije“ bila je prinuđena da na više mesta uvede lagane vožnje, kako bi se očuvalo funkcionisanje i bezbednost saobraćaja.

Tako sada na deonicama Barajevo – Stepojevac (u dužini od šest kilometra), Vreoci – Lazarevac (u dužini od 1,3 kilometra)  i Slovac – Valjevo (u dužini od oko pet i po kilometra)  putnički vozovi saobraćaju brzinom od 30 kilometara na sat, dok je između Lazarevca i Lajkovca, u dužini od pet kilometra  brzina ograničena na svega 20 km/sat.

To znači da na oko osamnaest kilometara pruge između Beograda i Valjeva putnički vozovi putuju brzinom između 20 i 30 km/sat. Zbog toga putnički vozovi na ovom delu barske pruge, koji je modernizovan pre pet godina i gde je predviđena brzina i do 100 km/sat, kasne i do sat vremena.

Pored toga, zbog krađa delova kontaktne mreže još na oko trinaest kilometara barske pruge od Valjeva do stanice Branešci uvedene su lagane vožnje od 30 km/sat.

Related posts

Leave a Comment