RUBRIBREZA NASTAVILA SERIJU POBEDA, PRVI PORAZ ZADRUGARA

U 21. kolu Kolubarsko-mačvanske zone Rubribreza je pobedila sa 1:0 na vrućem terenu u Dračiću kod Valjeva, dok je Zadrugar poražen prvi put ovog proleća i to na svom stadionu od Mladosti iz Prnjavora sa 3:2.


Takođe je bitna informacija da je Mladost iz Donjeg Dobrića ipak nastavila učešće u ovogodišnjem prvenstvu, juče su gostovali valjevskom Radničkom. Utakmica iz prethodnog kola između Rubribreze i Mladosti, koja nije odigrana jer se gosti nisu pojavili, ipak će biti naknadno odigrana i to 28. aprila.


Rubribreza je danas ostvarila jednu od najvažnijih pobeda jer je savladala direktnog konkurenta u borbi za opstanak, Mladost iz Dračića.

Jedini gol postigao je Mijušković u 85. minutu. Bila je to jako teška utakmica, na vrlo lošem terenu na kojem se nije mogao očekivati lep fudbal, a najvažnije od svega su tri boda sa ovog gostovanja. Tako je „Breza“ nastavila seriju odličnih rezultata i jedan je od retkih timova bez poraza u drugom delu prvenstva, sa samo jednim primljenim golom.


S druge strane, čak pet golova je palo u današnjoj utakmici u Lajkovcu između Zadrugara i Mladosti iz Prnjavora. Usled grešaka odbrane Lajkovčana, gosti su u periodu od 25. do 34. minuta dali dva gola. Već u 36. minutu malo sreće i za domaće – bonus igrač Milanović smanjio je na 2:1 šutem iskosa levom nogom, na putu do gola lopta je zakačila jednog odbrambenog igrača i prevarila golmana. Drugo poluvreme domaći su neprestano napadali kako bi došli do izjednačenja. Stvorili su puno šansi, ali im je manjkalo golgeterskih sposobnosti i sportske sreće. I onda se u 90. minutu desilo nešto što se ne viđa često na našim stadionima. Golman Zadrugara Tanasijević insistirao je da izvede slobodan udarac nakon faula ispred šesnaesterca Mladosti i postigao je izjednačujući gol. Na krilima tog gola pohitali su domaći da u pet minuta produžetka daju još jedan, što su iskoristili gosti i iz kontranapada u 93. minutu dali pobedonosni gol. Zadrugar je bio oslabljen jer nisu igrali Radivojević, Lukić, Veselinović i Tomić.


Zadrugar je ostao na 10. mestu sa 27. bodova i nalazi se u tzv. mirnoj luci: ne može mnogo ni dole ni gore. Rubribreza na 12. mestu ima 18 bodova i utakmicu manje, Radnički Klupci takođe 18, a Mladost iz Dračića 12 bodova. Poslednja dva mesta, koja vode u niži rang, zauzimaju Donji Dobrić sa 11 i ljiški Spartak sa 5.


Vrlo uzbudljivo je na vrhu tabele. Vodeća ekipa je Rađevac sa 46 bodova, Sloga iz Bogosavaca ima 45, a Vrelo Sport 44. Valjevski Radnički i Mladost iz Prnjavora imaju po 41.


Sledeće kolo igra se već u sredu, a oba lajkovačka zonaša imaju jake protivnike: Rubribreza dočekuje valjevski Radnički, dok Zadrugar gostuje u Vrelu.

Related posts

Leave a Comment