SANJA JELENIĆ IZ NEPRIČAVE OSVOJILA DVOSTRUKO ZLATO NA REPUBLIČKOM TAKMIČENJU IZ SAOBRAĆAJA

Još jedna priča iz Nepričave, donela je puno radosti mnogima, a junakinja priče je maturantkinja Sanja, besprekoran učenik saobraćajnog smera Tehničke škole u Valjevu. Nepričava već ima bitno mesto na saobraćajnoj mapi Srbije i tranzitnog saobraćaja, a Sanja svojom strasti prema saobraćaju Nepričavu postavlja i na druge mape, opet u kontekstu saobraćaja. O Sanji će se, po svemu sudeći, tek čuti!

Na 27. Republičkom takmičenju saobraćajnih škola, održanom krajem prošle sedmice  u Nišu, u konkurenciji 22 ekipe u disciplini tehničar drumskog saobraćaja i 29 ekipa u disciplini vozač motornih vozila B kategorije, iz ukupno 29 škola, ekipu tehničara drumskog saobraćaja izuzetno uspešno predstavljala je Sanja Jelenić iz Nepričave, učenica IV godine saobraćajnog smera valjevske Tehničke škole, zajedno sa svojim kolegom Nebojšom  Krstićem.

Sanja Jelenić je osvojila prvo mesto u pojedinačnom plasmanu i zlatnu medalju, a zajedno, kao tim, Sanja i Nebojša osvojili su prvo mesto i uzeli zlatni pehar.

Za dve decenije koliko saobraćajni smer postoji u Tehničkoj školi, ovo je najveći uspeh učenika u stručnim oblastima.

Već na prvi pogled je jasno, da maturantkinja saobraćajnog smera čuvene valjevske Tehničke škole ima neizmernu ljubav prema saobraćaju i da su svi njeni planovi za dalje obrazovanje vezani upravo za saobraćajnu struku. Očigledno je i da je timski igrač, jer nije želela sa izostavi nijednog učenika svoje škole, sa kojima je učestvovala na državnom takmičenju u Nišu.

Sabirajući utiske sa takmičenja, Sanja je rekla:

„Disciplina Tehničara je i najteža od tri koje postoje (postoji još i Vozač motornih vozila C kategorije), zbog kompleksnosti zadataka u teorijskom delu, dok je praktični deo isti. Ekipu Vozač motornih vozila činili su Bojana Nedeljković i Dobrica Novitović, koji su kao tim osvojili drugo mesto, a Dobrica kao pojedinac takođe drugo. I oni su takođe osvojili  srebrni pehar i on medalju. Takmičenje je trajalo 2 dana i sastojalo se od teorijskog i praktičnog dela.  Za takmičenje su nas pripremali profesori saobraćajne struke Tehničke škole Valjevo. Ja sam jedina odavde, ovih troje su iz Valjeva, Divaca i Rogačice.

Što se tiče mog nekog utiska, zaista sam prezadovoljna rezultatom i smatram da sam ovim samo krunisala svoju ljubav prema saobraćaju i struci koju sam odabrala. Biti prvi u Srbiji nije mala stvar. Planiram da nastavim školovanje na Saobraćajnom fakultetu. Biću nosilac Vukove diplome, sve četiri godine prosek mi je 5.00.

Za 20 godina koliko saobraćajni smer postoji u Tehničkoj školi, ovo je prvi ovako veliki uspeh đaka ovog smera u stručnim oblastima.“

Sanja je niže razrede osnovne škole završila u svojoj rodnoj Nepričavi, nakon čega je polaskom u peti razred prešla u centralnu školu u Lajkovcu, tako da je osnove svog znanja i radne navike stekla upravo u OŠ „Mile Dubljević“.

S obzirom na ćinjenicu da je Nepričava važno saobraćajno čvorište i da je opština Lajkovac odlično saobraćajno povezana i sa prestonicom i sa kompletnim okruženjem, pitali smo Sanju da li po završetku školovanja planira da se vrati u zavičaj, na šta je odgovorila: „Teško. Za sada ne. Mada su mi svi rekli, da se takve odluke donose kasnije, tako da nije isključena i ta mogućnost.“

Na fotografiji je profesor Milivoj Marinković, koji je ekipu Tehničke škole pripremao za praktičan deo i sa kojim su učenici išli na takmičenje, na kome su ostvarili istorijski uspeh.

Related posts

Leave a Comment