RAZBOJNIŠTVO MALOLETNIKA NAD NEMOĆNIM LICIMA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Lajkovcu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Valjevu, podneće krivične prijave protiv sedamnaestogodišnjaka i petnaestogodišnjaka iz Lajkovca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo.


Sumnja se da su oni u noći između 11. i 12. novembra, sa još jednom osobom za kojom policija intenzivno traga, ušli u otključanu kuću četrdesetdvogodišnje žene iz Lajkovca i oteli joj dve torbice.


Policija je dvojicu osumnjičenih zatekla dok su izlazili iz dvorišta i privela ih, saopštila je Policijska uprava Valjevo.


Pored žene, na meti razbojnika bio je i njen znatno mlađi brat, koji je osoba sa invaliditetom i o kome ona brine. U porodičnom domu žrtava razbojništva danas nismo zatekli nikoga, ali smo ih kasnije sreli u centru Lajkovca. Pošli su, kažu, do Policijske stanice. Na njoj posebno, vidljivi su tragovi nasilja.


Nesrećna žena V.N. kaže, da ovo nije prvi pur da ona i njen brat N.V. budu na meti razbojnika. Dodaje i da se neprijatnosti događaju uglavnom u vreme kada je isplata pomoći, ili neko drugo primanje i da je u pitanju uvek isti krug lica koja od nje traže novac, mobilni telefon ili nešto drugo vrednije. Kaže i da se uplašila za svoj i posebno bratovljev život, jer on nije u stanju da se brani. Rekla je i da poznaje napadače i da su se prethodne noći mnogo uplašili, jer su prema oboma ovoga puta bili nasilni.


Javnost je zgrožena ovim vandalskim činom.

U prethodnih dvadeset godina bilo je više bezuspešnih pokušaja nadležnih da konstruktivno reše slučaj ove porodice. Rezultat je izostao, jer je sestra bila isključiva u odluci da se stara o bratu. Sada je definitivno evidentno, da su okolnosti kada je ova porodica u pitanju odavno izmakle kontroli i da je neminovna reakcija nadležnih službi, što svakako ne amnestira razbojnike, jer je njihov čin za svaku osudu, bio je danas opšti komentar svih Lajkovčana koji bliže poznaju situaciju.

Related posts

Leave a Comment