PROMOCIJA KNJIGE „VLASNICA VREMENA“ LAJKOVČANKE DRAGANE ANDRIĆ

U organizaciji Gradske biblioteke Lajkovac, u četvrtak 14. aprila od 18 časova u Gradskoj kući biće premijerno predstavljena prva knjiga Lajkovčanke Dragane Andrić, zbirka pesama pod nazivom „Vlasnica vremena“.

Na književnoj većeri će govoriti recezent knjige Jovanka Vukanović i u ime Izdavačke kuće „Intelekta“  urednik Aca Vidić.

Aca Vidić: „Iskazivanje kroz stih za pesnikinju Draganu Andrić može biti istovremeno i lek, i radost. Pesnikinja takvim lekom zaceljuje sopstvene duševne rane, ali i iz njega – stiha, crpi snagu za vedrinu i istrajnost življenja. Kako ima prirodni afinitet za iskazanim oblikom i strukturom stiha, primenjenim dosledno kroz celu zbirku, ona vrlo uravnoteženom emocijom svedoči o svom unutrašnjem dualizmu, o mirenju ali i istovremenoj nepomirljivosti sa lirskim stanjem koga opisuje i opasuje kao predmet i zahtev da se isto stanje izmeni, pri tome koristeći pitkost i glagoljivost pesničkog jezika, blage i osenčene jedva primetnom setom pesničke slike, kao i poruku koju prethodni red stihova iskazuje kao kadencu, na kraju svake pesničke celine …“

Pesme iz Draganine zbirke govoće Vesna Jovanović, a muzićku podlogu večeri daće Raša Vranjković.  

Related posts

Leave a Comment