LAJKOVAČKA PROMOCIJA SIMIĆEVOG ROMANA “NIŠTA VREDNO POMENA”

Promocija knjige ”Ništa vredno pomena” autora Milana R. Simića je u četvrtak 7. aprila od 18 časova u čitaonici lajkovačke biblioteke.

Organizator programa je Gradske biblioteke Lajkovac, a pored autora, o knjizi i Simićevom stvaralaštvu govoriće mr Daren Milivojević.

Pred lajkovačkom publikom je jedno zaista zanimljivo književno veče, koje vašoj pažnji svakako preporučujemo.

Domaći roman u izdanju Agore, iritantnog naslova “Ništa vredno pomena”, automatski nameće dilemu, kako poverovati piscu da vredu pročitati knjigu koju je on sam upravo tako nazvao!? Reklo bi se da je u pitanju dobar markentiški trik, ali je pozadina očekivano značajno dublja, pa je čitanje ove knjige pravi izazov, nakon čega će čitaocu biti jasno da je puno toga, ili gotovo sve, vredno pomena.

Milan R. Simić je vrsni aforističar, koji je i u zatvoru bio zbog svojih aforizama tokom 1990.-ih, veliki posvećenik književnosti, čiji se prvi roman zvao Poricanje stvarnosti, a Zbornik radova o njegovom književnom delu nosi naslov Slava čitanju.

Milan R. Simić rođen je 1959. godine u Velikoj Plani, gde i živi. Piše prozu, drame, filozofeme, aforizme, kritiku i eseje. Eseji su mu prevođeni na makedonski, aforizmi na nemački, engleski i ruski, proza na slovački i slovenački jezik.

Autor je brojnih dela i dobitnik brojnih nagrada: Stevan Sremac, Milutin Uskoković, Jovan Skerlić (za zbirku Dnevnik čitaoca, Agora 2015.), Milan Bogdanović (za 2015. godinu za tekst “S naše tačke motrenja” objavljen u listu Danas o knjizi Radovana Belog Markovića Putnikova ciglana…

Aforizmima i pričama zastupljen je u više antologija kod nas i u svetu. Od 1994. godine uređuje velikoplanjanski časopis za kulturu Naš trag. Zaposlen je u biblioteci “Radoje Domanović” u Velikoj Plani. Član je Srpskog PEN centra.

Related posts

Leave a Comment