MEĐUNARODNI USPEH LAJKOVAČKIH PLIVAČA

Juče je na bazenu u Užicu održan Međunarodni plivački miting „Dani sprinta – VII Đetinja kup“ koji je okupio 333 plivača iz 18 klubova iz Srbije i BiH.

Za PK „LAJK“ Lajkovac na ovom takmičenju su nastupili: Karganović Anastasija, Čančarević Marta, Nikolić Daria, Simić Staša, Ašković Nastasija, Jovanović Jana, Piper Petra, Simić Teodor, Marković Miloš, Piper Aleksa, Joksić Ognjen i Jovanović Luka, predvođeni trenerima Mirjanom Mladenović i Jovanović Dušanom.

“Većem delu ekipe ovo takmičenje je ujedno bilo i prvo vatreno krštenje, stečena su neophodna iskustva za buduće nastupe i za početak zabeleženi više nego odlični rezultati. Dobra atmosfera i druženje vladali su tokom celog takmičenja a ni medalje nisu izostale.

Osvojeno je 5 medalja i to 3 zlatne i 2 bronzane: Jana Jovanović je bila najbolja u disciplinama 50m slobodno, 50m delfin i 100m mešovito, Petra Piper se okitila bronzom na 50m leđno a u istoj disciplini kod muškaraca Ognjen Joksić je takođe bio bronzani. Treba dodati i par četvrtih i petih mesta što upotpunjuje više nego odličan nastup dece na ovom mitingu.

Naše plivače u narednom periodu očekuje dosta jakih takmičenja a prvo u nizu je Prvenstvo Centralne Srbije, koje će se održati sredinom meseca aprila u Kragujevcu. Očekujemo ponovo lepo druženje a sigurni smo da je to preduslov i za neku novu medalju, saopštili su Iz SPU „Lajk“ Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment