GOSTOVANJE DEČIJEG PISCA DANIJELE KVAS

U  organizacije O.Š. ”Mile Dubljević” i Gradske biblioteke Lajkovac, u ponedeljak u podne, za lajkovačke osnovce biće upriličeno gostovanje dečijeg pisca.

“U ponedeljak, 4. aprila se družimo sa najmlađima. U amfiteatru Osnovne škole ”Mile Dubljević” u Lajkovcu gostuje dečiji pisac Danijela Kvas”, najavila je u ime organizatora direktorka Gradske bibvlioteke Lajkovac Biljana Bogdanović.

Povod za organizaciju ovog događaja je obeležavanje 2. aprila, Međunarodniog dana knjige za decu, koji je ove godine bio u subotu, pa je gostovanje dečijeg pisca prolongirano za prvi naredni radni dan.

Međunarodni dan knjige za decu stanovljen je 1967. godine na osnovu odluke Uneska, kako bi se deci slala poruka o magiji književnog nadahnuća i važnosti razvijanja ljubavi prema pisanoj reči. Dan knjige za decu proslavlja se na dan rođenja Hansa Kristijana Andersena, tvorca mnogih bajki i pesama koje su obeležile detinjstvo generacija dece širom planete. Cilj je promovisanje kvalitetnih knjiga za djecu.

Hans Kristijan Andersen je danski književnik i tvorac “Male sirene”, “Ružnog pačeta” i brojnih drugih blistavih bajki, bez kojih odrastanje nije moguće zamisliti.

Danijela Kvas je rođena u Lazarevcu. Završila je Filozofski fakultet u Novom Sadu. Radi kao profesor srpskog jezika i piše za decu i odrasle.

Njene pesme pobeđuju na takmičenjima malih i velikih recitatora.

Related posts

Leave a Comment