U VEČITOM DERBIJU MARKO IVKOVIĆ PRVI UČESNIK IZ LAJKOVCA

Marko Ivković (1988) iz Lajkovca, superligaški sudija sa liste prve grupe, ne samo da je ostvario svoj dečački san, već je postigao i mnogo više.

Kada je kao dečak, koji je uvek bio aktivan u sportu, Marko Ivković govorio da mu je san da sudi prvenstvene fudbalske utakmice tipa Zvezda – Partizan, delovalo je kao simpatičan optimistični I očekivani dečački san. Marko ne samo da je svoj san dosanjao, već je postigao i mnogo više.

Prvi čovek iz Lajkovca, koji će u ulozi sudije (četvrtog arbitra) biti učesnik večitog derbija je samo kratko rekao da je to velika čast za njega samog, Fudbalski savez Lajkovca i sam Lajkovac.

Marko Ivković je ostvario zavidnu pedagošku, sportsku i sudijsku karijeru, što posebno motivaciono deluje na mlađe lajkovačke generacije sa kojima intenzivno radi, zajedno sa svojim kolegama.   

Partizan i Crvena zvezda će se sastati u okviru 2. kola plej-ofa Superlige Srbije. Biće to 170. večiti derbi, koji je na programu u sredu od 18:30 pred zatvorenim tribinama stadiona u Humskoj ulici.

Odlukom Sudijske komisije, glavni arbitar susreta biće debitant Dejan Trifković, a njegovi asistenti na ovom meču će biti Svetozar Živin i Goran Beljin, dok će četvrti arbitar biti Marko Ivković. Uloga VAR sudije dodeljena je Pavlu Tomiću, dok je AVAR Milovan Ristić.

Derbi je za Crvenu zvezdu bez rezultatskog značaja, jer su oni već obezbedili 6. titulu prvaka zemlje u nizu. Sa druge strane Partizanu derbi izuzetno znači, zbog što boljeg plasmana na tabeli.

Related posts

Leave a Comment