USPEŠAN PROLEČNI START LAJKOVAĆKIH ZONAŠA

Uspešno su startovali lajkovački fudbalski klubovi u prolećnom delu prvenstva Kolubarsko-mačvanske zone.

Pogotovo se to odnosi na Železničar, koji je jesenji deo završio na neslavnom poslednjem mestu, a nakon dovođenja pojačanja u zimskom prelaznom roku danas je savladao drugoplasirano Vrelo u gostima sa 1:0. Doduše, taj jedini pogodak na utakmici postigao je Mićanović tek u nadoknadi vremena, u 94. minutu, ali su ta tri boda velika kao kuća!

Da spomenemo i igrače kojima se pojačao najstariji lajkovački fudbalski klub: Slobodan Stjelja, Marko Zeman, golmani Đorđe Krstić i Petar Ćulibrk, Stefan Torbica, Željko Pavlović i Lazar Kostadinoski .

Naravno, težak je put do obezbeđenja opstanka, pogotovo što je Železničar izgubio tri boda osvojena pobedom nad Slogom iz Bogosavca u jesenjem delu prvenstva. Naime, ova ekipa je istupila iz lige, svi njeni su rezultati poništeni, a s obzirom da su Železničar i Zadrugar pobedili Slogu ostali su bez ta tri boda. Strmovo je ostalo na istom jer je poraženo u duelu sa timom iz Bogosavca.

Zadrugar danas nije igrao na Senari,  vec na ZSK-ovom terenu, zbog kazne dve utakmice neigranja pred domaćom publikom. Zadrugar je ubedljivo pobedio Mladost iz Prnjavora sa dva gola najboljeg strelca Vlade Jerinića i jednim pogotkom Gavrilovića.

Odličan nastup i trećeg zonaša iz Lajkovca. Strmovo je u Divcima povelo sa 1:0 već u 17. minutu, golom Spasojevića. Domaćin je izjednačio tek u 82. minutu pogotkom Plećića. Od 66. minuta Divci su igrali sa fudbalerom manje u polju, jer je Soldatović zbog nesportskog ponašanja dobio drugi žuti, ujedno i crveni karton.

Posle 14 odigranih kola (a 13 priznatih) Zadrugar je na šestom mestu sa 18 bodova, Strmovo na 12. mestu sa 9 bodova, dok je Železničar poslednji sa 8 bodova.

U sledećem kolu Železničar dočekuje Borac iz Lešnice, Strmovo gostuje lideru Budućnost Krušik, dok je Zadrugar slobodan.

Related posts

Leave a Comment