USPEH LAJKOVAČKIH BALERINA NA TAKMIČENJU U OBRENOVCU

Izdvojeno odeljenje Baletskog kluba Idea iz Lajkovca, ostvarilo je izuzetno zapaženo učešće na juče održanom važnom baletskom takmičenju Art of dance u Obrenovcu. Domaćin takmičenja bio je  Baletski klub Idea iz Obrenovca.

Lajkovačke balerine su na takmičenju u Obrenovcu nastupile sa pet koreografija, u kojima je učestvovalo ukupno 55 balerina, članica ovdašnjeg izdvojenog odeljenja Baletskog studija Idea, koje su uspele da osvoje čak pet prvih mesta u pet kategorija.

U uzrasnoj kategoriji MINI moderan balet, formacija “Pahuljice” osvojeno je prvo mesto.

Kategorija MINI moderan balet, grupa “Čarolija” osvojeno prvo mesto.

Kategorija DECA art “Vatra”, osvojeno je prvo mesto.

Kategorija JUNIORI moderan balet, “More” osvojeno je prvo mesto.

Kategorija JUNIORI moderan balet, “All of me” osvojeno je prvo mesto

Nataša Ninković, koreograf baleta i rukovodilac Baletske sekcije, koja skoro deceniju uspešno funkcioniše pri Kulturnom centru “Hadži Ruvim” Lajkovac, prezadovoljna nastupima svojih ballerina i rezultatima takmičenja, za portal lajkovacnadlanu.rs je prepuna utisaka rekla:

 “Devet godina smo u Lajkovcu. Sve funkcioniše besprekorno i stalno nam se priključuju nova deca. Uvek, u svakom trenutku mogu nova deca da se priključe. Trenutno imamo balerine uzrasta od 3 do 16 godina. Dovoljno je da dođu sredom ili petkom od 15:30 do 21:30 u Kulturni centar, u vreme kada imamo časove i probe balete i izraze želju da ovladaju veštinama umetnosti pokreta. Biće odmah raspoređeni u grupu i termin kategorije svog uzrasta.Nakon takmičenja u Obrenovcu nećemo praviti pauzu, jer nas već 27. marta očekuje takmičenje u Lazarevcu. Radimo, družimo se, učimo, takmičimo, uvek se nešto dešava. A svet baleta je sam po sebi lep i bogat. Lepo je, što godinama u kontinuitetu uspevamo da animiramo veliki broj devojčica sa ovog područja, da budu deo našeg baletskog tima.”  

Nagrađene koreografije sa svih takmičenja, kao i takmičenja iz ove baletske sezone, solo i duo nastupa, biće svakako prikazane lajkovačkoj publici na tradicionalnom godišnjem koncertu u sali KC “Hadži Ruvim” u Lajkovcu, koji je uvek izuzetno posećen.

Činjenica da je balet u Lajkovcu zaživeo, bitno je pozitivno obeležila prethodnu deceniju lokalnih prilika u kulturi.

Related posts

Leave a Comment