ŽELEZNIČAR U POLUFINALU PLEJ-OFA

U polufinalu plej-ofa su Železničar-Ub i Jedinstvo-Crvena Zvezda

Posle večerašnjih četvrtfinalnih utakmica poznati su polufinalni parovi plej-ofa za odbojkašice. To su Železničar-Ub i Jedinstvo-Crvena zvezda. Ove četiri ekipe pobedile su svoje protivnike i u revanš utakmicama, a prema očekivanju najneizvesnije je bilo u Obrenovcu.

Očigledna razlika u kvalitetu između Železničara i Inđije došla je do izražaja i na večerašnjem gostovanju: lajkovačke odbojkašice su do trijumfa došle prilično lako, rezultatom 3:0 (25:13, 22:25, 25:18) i pobedom u revanš utakmici obezbedile plasman u polufinale Superlige Srbije. Inače, domaća ekipa nešto jači otpor pružila je u drugom setu, dok je u trećem setu u finišu ublažila visoku razliku koju je imao Železničar.

U sastavu Branka Kovačevića najefikasnija je bila Jovana Mirosavljević sa 18 poena, Oluić je osvojila 13, Batinić 12, Savićević 7, Antonijević 6, Kutlešić 4, Zarić i Perović po 1.

Protivnik Železničara u polufinalu biće Ub, koji je u meču sa dosta preokreta pobedio TENT u Obrenovcu sa 3:2. Ub je dobio prvi set, naredna dva TENT, zatim su gošće izjednačile i vrlo sigurno dobile odlučujući peti period igre.

Bez obzira što su Lajkovčanke dobile Ub u svim mečevima ove sezone, komšijski tim poseduje izvanredan kvalitet i iskustvo, postepeno podiže formu, tako da za predstojeće polufinalne utakmice treba biti maksimalno spreman i koncentrisan.

Crvena zvezda je ponovo dobila Partizan maksimalnim rezultatom, dok je u Sremskoj Mitrovici Jedinstvo prepustilo Sremu jedan set. Veoma teško je prognozirati ko ima veće šanse u polufinalu između Zvezde i Jedinstva, uz malu opasku da su Beograđanke jedine dobile Jedinstvo u oba prvenstvena susreta.

Polufinalne utakmice plej-ofa Superlige Srbije igraju se 22, 25. i 29. marta.

Related posts

Leave a Comment