5 NOVOZARAŽENIH

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje, u Kolubarskom okrugu je od početka  godine bitku sa kovidom izgubilo 170 osoba, od kojih je na području Lajkovca preminulo 12 osoba ( u januaru tri i u februaru 9 osoba,). Od početka epidemije, na području Lajkovca preminulo je 74 osoba.  Od početka godine, u Valjevu su preminule 93 osobe, Ubu 29, po 14 u Mionici i Osečini i u Ljigu preminulo 8 osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Kolubarskom okrugu je 1. marta testirano 229 osoba.  

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 2. marta,  u Kolubarskom okrugu je 51  novozaražena osoba, od kojih je na području Lajkovca laboratorijski potvrđeno 5 novih slučajeva Kovid – 19 infekcije.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 74, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 860 obolelih od korona virusa.

U ovoj godini je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 1249 slučajeva Kovid – 19 infekcije, a ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu u ovoj godini je 13969.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima na lečenju 70 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 10  pacijenata. 

Juče je u Valjevu hospitalizovano 3 kovid pacijenata, od kojih je 2 nevakcinisanih i 1 vakcinisani.

Related posts

Leave a Comment