U FEBRUARU 9 PREMINULIH I 463 NOVOZARAŽENIH, PRVOG DANA MARTA 5 NOVIH SLUČAJEVA

Tokom februara je na području opštine Lajkovac od posledica korona virusa preminulo devet osoba, a za 28 dana meseca februara registrovano je 463 novozaraženih osoba.

Na području Lajkovca i Kolubarskog okruga u padu su broj novozaraženih osoba, broj aktivnih slučajeveja obolelil od korona virusa i broj hospitalizavanih kovid pacijenata.

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 01. marta, od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu preminulo je još devet osoba: u Ljigu su preminule tri osobe, u Valjevu i Ubu po dve, u Osečini i Mionici preminula je po jedna osoba.

Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 1025 osoba, od kojih su bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubile 74 osobe. U Valjevu je preminulo 548 osoba, Ubu 153, Mionici 114, Ljigu 68 i Osečini 68 osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, na teritoriji Kolubarskog okruga su poslednjeg dana meseca februara testirane 242 osobe.

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, 1. marta je od 49 novozaraženih u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca laboratorijski potvrđeno 5 novih slučajeva Kovid – 19 infekcije. U Valjevu novozaraženih 31, Ubu 4, Mionici 3 i Osečina je bez novozaraženih.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 81, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 927 obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 4135 slučajeva Kovid – 19 infekcije. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 50788.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima na lečenju 78 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 10  pacijenata. 

Prethodnog dana je u Valjevu hospitalizovano 9 kovid pacijenata, od kojih je 5 nevakcinisanih i 4 vakcinisanih.

Related posts

Leave a Comment