PREDSTAVA “MILOŠ VELIKI – KNJAZ SRPSKI” NA LAJKOVAČKOJ SCENI

Na februarskom pozorišnom repertoaru lajkovačkog Kulturnog centra “Hadži Ruvim” je jedna sjajna istorijska monodrama, u kojoj će zasigurno ljubitelji pozorišta i istorije odistinski uživati.

U velikoj sali Gradske kuće, u četvrtak 24. feruara od 19 časova, glumac beogradskog pozorišta na Terazijama Aleksandar Dunić, izvešće monodramu “Miloš Veliki – Knjaz srpski”, po tekstu Milovana Vitezovića, u režiji Milana Rusa, direktora Srpskog pozorišta u Mađarskoj.

Miloš Obrenović je bio značajna istorijska ličnost, koja je u velikoj meri obeležila istoriju 19. veka u Srbiji, pa je i interesovanje za ovu monodramu od starta ogromno.

Uspehu predstave posebno doprinosi atraktivan kostim, autorke Eve Brcan.

“Monodrama  za koju je tekst napisao Milovan Vitezović, a ulogu Miloša Obrenovića tumači  Aleksandar Dunić (poznat ka Ćirko u “Beloj Lađi” , dr Popac, Kokan i brojnim ulogama u najuglednijih srpskim serijama), odigraće se u četvrtak 24.februra od 19 sati u Gradskoj kući Opštine Lajkovac. Dobro došli, da se potsetimo na život Karađorđevog vojvode, vođe Drugog srpskog ustanka i srpskoj knjaza,” kaže, u ime organizatora, direktor Milutin Ranković.

Related posts

Leave a Comment