LAJKOVAC PONOVO ŠAMPION SOLIDARNOSTI

Lajkovac je dobitnik Zlatne plakete Šampion solidarnosti za uspešno učešće i najveći broj davalaca krvi u Letnjoj kampanji 2021. godine.

Ovo nije prvi put da Lajkovac ponese laskavu titulu Šampiona solidarnosti. U ime lajkovačkog Crvenog krsta, Ružica Srećković ponosno kaže: „Ovo je još jedno u nizu zasluženih priznanja Instituta za transfuziju krvi Republike Srbije Lajkovcu, ovoga puta za prošlogodišnju Letnju kampanju, u kojoj smo baš ostvarili zapažene rezultate.  Hvala svima koji su učestvovali u akcijama dobrovoljnog davanja krvi i volonterima koji su dali sve od sebe, da ponovo imamo šampionski rezultat”.

Zbog pandemije korona virusa i mera koje su na snazi, izostala je tradicionalna ceremonija uručenja nagrada u Beogradu. Uručenje nagrada je uvek do sada bilo upriličeno na tradicionalnom novogodišnjem prijemu posvećenom dobrovoljnim davaocima krvi u Starom dvoru u Beogradu, na kom su predstavnici Instituta za transfuziju krvi Srbije uručivali priznanja najuspešnijim gradovima, opštinama, organizacijama i pojedincima. Rukovodstvo opštine Lajkovac je uvek prisustvovalo ovom činu. Kako je izostala prigodna ceremonija uručenja plaketa dobitnicima u Beogradu, priznanje je upravo stiglo direktno u Lajkovac. Zlatnu plaketu u Crveni krst Lajkovac doneo je lično koordinator Crvenog krsta Srbije.

Ovo je još jedno u nizu brojnih priznanja lajkovačkim humanitarcima. Inače, odziv među dobrovoljnim davaocima krvi u lajkovačkoj opštini je tradicionalno među najvišima u državi.

Related posts

Leave a Comment