8 NOVOZARAŽENIH

Od posledica koronavirusa u Kolubarskom okrugu preminule su još tri osobe, u Valjevu su preminule dve osobe i na području Uba jedna. Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 911 osoba, od kojih je bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubilo 65 osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, na teritoriji Kolubarskog okruga juče je testirano 436 osoba.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 198 novozaraženih u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca laboratorijski je potvrđeno 8 novih slučajeva Kovid – 19 infekcije. Nakon dužeg vremenskog perioda broj novozaraženih u lajkovačkoj opštini na dnevnom nivou je jednocifren, što nije pokazatelj da se epidemiološka situacija poboljšala, već je samo reč o izveštaju  prvog radnog dana u novoj sedmici. Od početka februara na području Lajkovca registrovano je 194  novozaraženih korona virusom.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 501, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 5218  obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 3912 slučajeva Kovid – 19 infekcije. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 48324.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima na lečenju 181 pacijenta sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 18  pacijenata. 

Juče je u Valjevu hospitalizovano 13 kovid pacijenata, od kojih je 9 nevakcinisanih i 4 vakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje u Kolubarskom okrugu na dan 7. februara:

Related posts

Leave a Comment