USPEŠAN GODIŠNJI START LAJKOVAČKIH PLANINARA

Raznovrstan i uspešan početak nove godine za planinare lajkovačkog PSD Ćira potvrdio je Vladan Jakovljević, sumirajući rezultate aktivnosti društva već prvog meseca u godini:

„Novu godinu smo započeli šetnjom kolubarskim krajem, sa gostima iz Lazerevca i Sokobanje.

Tradicionalno oko Božića, ove godine 8. januara, realizovan je po 39. put zimski božićni uspon na Rtanj. Akcija je okupila preko hiljadu planinara iz Srbije, a zbog pandemije izostalo je učešće planinara iz okruženja. Staza je bila u dužini oko 16km i većim delom zaleđena, što je tražilo maksimalnu koncentraciju i oprez.

Već sledeći vikend, 16. januara, družili smo se sa planinarima iz PD Rudnik Gorni Milanovac. Zajedno smo prešli kružnu stazu oko 11km i proveli lep dan na Savincu, Krvavcu.

Takođe, u toku je obnova članarine za tekuću godinu, kao i upis novih članova.

Podsetio bih, da pred Novu godinu tradicionalno učestvujemo u manifestaciji  Ulica otvorenog srca.

A na samom kraju januara, učestvovali smo i u akciji Stazama Vojvode Mišića. Dužina ove staze je 20.4km. Prošle godine smo započeli ovu akciju i ona se održava u čast Vojvode Mišića, koji je preminuo 20. januara 1921. I danas je Vojvodin slogan “ko sme taj može…” došao do izražaja. Hvala učesnicima koji su na svoj način doprineli da se naša istorija pamti i prenosi sa kolena na koleno, jer imamo se sa čime i ponositi.“

Uprkos pandemiji korona virusa, lajkovački planinari uspevaju da realizuju većinu aktivnosti, a u novu godinu su, kažu, ušli sa baš ambicioznim planovima.

Related posts

Leave a Comment