POKLON PREDSTAVA KULTURNOG CENTRA “LEPTIRIĆU” POVODOM DANA USTANOVE

Povodom 16. oktobra Dana ustanove, Kulturni centar “Hadži Ruvim” Lajkovac prirediće mališanima “Leptirića” poklon iznenađenja – pozorišnu predstavu “Knjiga je moć”, u izvođenju beogradskog Teatra “Galija“.

Tim povodom direktorka PU “Leptirić”, Mila Lončar Mitrović je istakla uvreženo dobru saradnju sa skoro svim lokalnim ustanovama, uključujući i Kulturni centar i da je dobro što je poklon predstava edukativnog karaktera koja šalje jasnu poruku deci da je znanje i obrazovanje jako važno, da je zapravo moć:

“Predškolska ustanova ”Leptiric”ostvaruje uspesnu dugogodisnju saradnju sa gotovo svim institucijama u opstimi Lajkovac. Jedna od njih je i Kulturni centar ”Hadži Ruvim” koji godinama unazad organizuje besplatne predstave za decu, kako u sali bisokopa Kulturnog centra, tako i u dvorištu i objektu samog vrtića.

Kulturni centar je uvek sa izuzetnim gostoprimstvom ugostio mališane i njihove roditelje prilikom održavanja priredbi, festivala i koncerata.

Napominjemo da je u julu mesecu ove godine Kulturni centar u svojoj galeriji organizovao izložbu likovnih radova dece starije grupe sa kojima su radile Dajana Tanić i Jelena Petrović, grupni vaspitači.

I ovoga puta nije izostalo iznenađenje, Kulturni centar će povodom Dana ustanove deci pokloniti predstavu “Knjiga je moć”, u izvođenju Teatra “Galija“ iz Beograda.

Predstava je edukativnog karaktera i šalje jasnu poruku deci da je znanje i obrazovanje jako važno, da je zapravo moć.

Deca predškolskog uzrasta uče kroz igru, a u godini pred polazak u školu intenzivnija je priprema, kako bi budući prvaci bili potpuno spremni za dalje školovanje.”

Jedno je sigurno, deca iz “Leptirića” se kontinuirano od najranijeg uzrasta edukuju za pozorišnu publiku, ali i za glumu i brojne druge veštine koje će im višestruko koristiti kroz dalje školovanje i život.

Related posts

Leave a Comment