HUMANITARNO RIBOLOVAČKO TAKMIČENJE U PEPELJEVCU

U nedelju 6. februara, na reci Kolubari u Pepeljevcu, biće održano veliko humanitarno takmičenje ribolovaca. Snage i umeće u sportskom ribolovu odmeriće 21 ekipa feeder takmičara sa teritorije Srbije i 10 takmičara u pecanju na plovak. Svaka ekipa uplaćuje kotizaciju u iznosu od 2000 dinara po članu ekipe, odnosno 4000 dinara po ekipi. Sav novac prikupljen od kotizacija odlazi za pomoć porodici Zorana Sekulića iz Valjeva, koja je u jako teškoj situaciji.

Takmičenje pecaroša će trajati od 10 do 15 časova, a svi zainteresovani učesnici mogu jednostavno doći u tom terminu. Pored kotizacije, biće postavljena i kutija za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć porodici Sekulić.

Čovek koji je bez trunke dvoumljenja pokrenuo ovu humanitarnu akciju je Đorđe Belušević iz Mratišića:

“Ovim putem pozivam građane Valjeva, Lajkovca i Uba, svakoga iz okruženja ko želi i u mogucnosti je da dođe u Pepeljevac i da svoj doprinos pomoći porodici Sekulić. Ovim putem bih se takođe zahvalio sponzorima, koji su obezbedili nagrade za takmičare. Zahvalio bih se svim sponzorima koji su obezbedili nagrade, kao i lajkovačkoj Opštinskoj organizaciji sportskih ribolovaca “Šaran”, koji su izašli u susret i podržali moju ideju. Veliku zahvalnost dugujem i nadležnima koji su domah odgovorili na moj zahtev i odobrili održavanje takmičenja. Nestrpljivo iščekujemo 6. februar, da kroz naš sportski ribolov pomognemo porodici Sekulić. Svoje sugrađane pozivam da dođu tog dana, da pomognu koliko mogu. Organizovan je i prevoz iz Valjeva za porodicu Sekulić da dođu u Pepeljevac posle takmičenja, da uruče zahvalnice koje su spremne za takmičare, a mi ćemo svi zajedno njima uručiti direktno novac koji tog dana bude sakupljen.”

Natasa Živanović, Đorđeva drugarica je pojasnila detaljnije motive za realizaciju humanitarne akcije:

„Moj drug Đorđe Belušević, mladić rodom iz Mratišića, je slučajno saznao za porodicu Sekulić iz Valjeva i probleme sa kojima se bore već decenijama. Pre svega, njihov sin Marko Sekulić, učenik šestog razreda OŠ ” Sestre Ilić” , dečak je vredan, radan, omiljen u odeljenju, boluje od neuroloških problema, koji se intenzivno kontrolišu i leče na Institutu za majka i dete u Beogradu. Za oca Zorana, mobilisanog učesnika rata devedesetih se već dosta zna, u Mostaru 1991. godine, a potom i pripadnika 125. motorizovane brigade Košare-Karaule 1999. godine. Oboleo je mlad! Pored ustanovljenog postraumatskog stresa, ima velike kardiološke probleme, koje leči na Dedinju. Zadužio i državu i grad i narod Srbije! Ali, retki su oni koji vide njihovu borbu za goli život, kao i borbu sa bolešću, koja je svakodnevna. Porodici Sekulić je svaka pomoć značajna.“

Related posts

Leave a Comment