37 NOVOZARAŽENIH

Od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu preminulo je još šest osoba, preminule su po tri osobe na području Valjeva i Uba. Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminule su 872 osobe, od kojih su bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubile 62 osobe.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, na teritoriji Kolubarskog okruga juče je testirano 850 osoba.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 409 novozaraženih u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca laboratorijski je potvrđeno još 37 novih slučajeva Kovid – 19 infekcije. Od početka januara na području Lajkovca registrovano je 209 novozaraženih korona virusom.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 208, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 2630  obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 3096 slučajeva Kovid – 19 infekcije. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 39453.

U Opštoj bolnici Valjevo su prema poslednjim podacima na lečenju 72 pacijenta sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 11 pacijenata. 

Juče je u Valjevu hospitalizovano 10 kovid pacijenata, od kojih je 5 nevakcinisanih i 5 vakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje u Kolubarskom okrugu na dan 14. januara:

Related posts

Leave a Comment