44 NOVOZARAŽENIH

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 375 novozaraženih u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca laboratorijski su potvrđena 44 nova slučaja Kovid – 19 infekcije. Od početka januara na području Lajkovca registrovano je 172 novozaraženih korona virusom.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 172, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 2265 obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 3059 slučajeva Kovid – 19 infekcije. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 39043.

Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 866 osoba, od kojih su bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubile 62 osobe.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, na teritoriji Kolubarskog okruga juče je na korona virus testirana 781 osoba.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima na lečenju 79 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 9 pacijenata. 

Juče je u Valjevu hospitalizovano 8 kovid pacijenata, od kojih je 5 nevakcinisanih i troje vakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje u Kolubarskom okrugu na dan 13. januara:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 12. januara:

Related posts

Leave a Comment