30 NOVOZARAŽENIH

Broj novozaraženih korona virusom i dalje je u naglom porastu. Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 393 novozaraženih u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca laboratorijski je potvrđeno 30 novih slučajeva Kovid – 19 infekcije. Od početka januara, na području Lajkovca registrovano je 128 novozaraženih korona virusom.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 129, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 1925  obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 3015 slučajeva Kovid – 19 infekcije. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 38668.

Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 866 osoba, od kojih su bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubile 62 osobe.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima na lečenju 77 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih su na potpomognutoj respiraciji 10 pacijenata. 

Juče je u Valjevu hospitalizovano 7 kovid pacijenata, od kojih je 3 nevakcinisanih i 4 vakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje u Kolubarskom okrugu na dan 12. januara:

Related posts

Leave a Comment